Norges beste klatrer

Sjekk videoen av den 16 år gamle NM-vinneren.

(Dagbladet.no): Norgesmesterskapet i klatring er slutten på en klatrecup som går hele vintersesongen. Klatringen foregår på innendørs klatrevegger som finnes over hele landet. I helga gikk mesterskapet i Sunmørshallen i Ålesund.

Veggen på 18 meter er en av de høyeste innendørsveggene i Norge. Den har varierende vanskelighetsgrad og både vertikale ruter og kraftige overheng. Rutene har vanskelighetsgrad opp mot ni-tallet.

Magnus Midtbø fra Bergen Klatreklubb gjorde seg spesielt bemerket. Han er bare 16 år og deltar i seniorklassen for første gang. Ikke bare har han vunnet samtlige konkurranser i norgecupen. Han vant i tillegg hele NM soleklart.

- Målet er selvfølgelig å bli verdensmester, kunne Midtbø fortelle etter å ha klatret fra resten av norgeseliten. Men på grunn av alderen gir han seg selv noen år på å klare akkurat det.

Det ble også arrangert NM for juniorer på søndag. Her kan de som er mellom 12 og 16 år konkurrere. Rutene er friske, opp mot vanskelighetsgrad 7+.

I konkurranseformen klatres det på led. Det betyr at deltakeren selv leder ruten med eget tau og sikring nedenfra. Han må selv feste tauet i slynger langs ruten. Når man faller, kan man få et fritt fall på fire-fem meter før tauet strammes. Det klatres på tid og det er om å gjøre å komme høyest i ruten.

  • Se fullstendig resultatliste for Seniorer.
  • Se fullstendig resultatliste for Juniorer
EN GOD NUMMER TO: Her forserer Malin Folkestad et overheng på vei mot NM-sølvet i Sunnmørshallen i helga.
ACTION SPORT: Nesten 18 meter opp i klatreveggen gjelder det å ikke se ned. I hvert fall om du har høydeskrekk...
VINNEREN: Magnus Midtbø fra Bergen er bare 16 år gammel, men vant likevel NM i klatring for seniorer.