Norges beste lag

Tredje sluttspillfinale i håndball: Drammen- Sandefjord 29- 30 (e.e.o). Etter en thriller av en håndballkamp tok Sandefjord i går hjem seriegullet etter ekstraomganger i fiendens hule i Drammen. Men festen er utsatt til naboklubben Runar er slått i cupfinalen lørdag.

Den eneste formen for festing blant SHK-gutta i går kveld var en lengre middag i Sandefjord.

- Vi er veldig glade nå, men festen tar vi lørdag, sier kantspiller Thomas Pettersen til Dagbladet.

- Seriegull gjevest

Han er helt overbevist om at Sandefjord-gutta klarer å motivere seg skikkelig til helgas NM-finale.

- Seriegullet er selvsagt det gjeveste, men det er ingen problemer med motivasjonen når Runar står på motsatt banehalvdel i NM-finalen, sier Pettersen.

Han laget sju mål mot Drammen i den spennende kampen i går. Drammen ledet 15- 14 ved pause, og det sto 26- 26 ved full tid. Etter første ekstraomgang sto det fortsatt uavgjort 28- 28.

Mesterligaspill

I andre ekstraomgang viste Sandefjord hvorfor de er Norges beste lag, og gikk opp i en tomåls-ledelse, som drammenserne aldri klarte å svare på.

- Kampen var i realiteten avgjort da vi kom to mål foran, og det gjorde ingenting at Drammen reduserte like før full tid, sier Pettersen.

Med gårsdagens seier sikret Sandefjord seg også retten til mesterligaspill neste sesong.

- Det kan bli moro, det, sier Thomas Pettersen.

Drammen på sin side må nøye seg med ordinært europacup-spill, og gikk også glipp av 200000 kroner som årets seriemestere fikk - til stor skuffelse for de 2104 tilskuerne i Drammenshallen i går kveld.

<B>SEIERSBØLGEN:</B> Simen Hansen (fra venstre), Kenneth Klev, Thomas Pettersen, Jan Kirkegaard og Pål Cramer feiret med bølgen etter ekstraomgangsthrilleren i Drammenshallen i går kveld.