Norges beste spiss

Her ser du angriperen nesten alle tippeligatrenerne sikler etter. Se listene og stem!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEOGRAD/OSLO (Dagbladet.no): Vi røper det med en gang: Harald Martin Brattbakk kåres til Tippeligaens beste spiss av trenerne i toppserien.

Dagbladet.no ba 14 trenere rangere seriens tre beste spisser utenom sitt eget lag. 12 av 13 svarte - og seks hadde 33-åringen fra Rosenborg på topp.

- Det er bestandig hyggelig å få en sånn anerkjennelse av seg sjølv som spiller. Men det er ekstra hyggelig at det er trenerne som har uttalt seg, og ikke media, sier Brattbakk til Dagbladet.no på landslagstrening i Beograd.

- Du er stjernen i Tippeligaen nå?

- Jeg har aldri følt meg som en stjerne, det er dine ord.

To trenere overser RBK-spissen

To trenere hadde venstrekanten som nestbest, mens én plasserte den tidligere Celtic-spilleren på tredjeplass. Det betyr at bare to tippeligatrenere ikke rangerer «Bratigol» i Norges-toppen.

- Det er helt sikkert på grunnlag av de jevne prestasjonene jeg har levert de siste årene, pluss at jeg har scoret mye mål, sier spissveteranen.

Fakta levner jo heller ingen tvil, dersom du vil måle spisser i scoringer. Og det er vanlig. Brattbakk har nettet 155 ganger i norsk serie og sletter utvilsomt tidens rekord uten alvorlige uhell i løpet av sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer