Norges beste svømmere gir deg tipsene

DagbladetTV med svømmetips hver søndag.

(Dagbladet.no): I 13 uker vil DagbladetTV gi deg nyttige svømmetips fra to av Norges beste svømmere. Målet er at flere skal komme seg ut i bassenget, og at alle som svømmer for mosjonens skyld skal få enkle treningstips for å bli bedre.

Dine læremestre er de internasjonale toppsvømmerne Alexander Dale Oen (21) og Anne-Mari Gulbrandsen (23).

Begge begynte å svømme før skolealder og har siden vært umulige å få opp av vannet. De trener over 30 timer i uken og satser mot OL i Beijing i 2008.

-Svømming er utrolig bra trening for alle. Du får brukt kroppen, du får ingen skader, og du får en fantastisk fin kropp, lover Oen.

Treningsvideoene er laget i samarbeid med Norges Svømmeforbund. Hvert år har forbundet en mosjonskampanje i årets første måneder. Årets kampanje, «Svøm deg til Island », varer i 13 uker. Hovedpremien for voksne som tilbakelegger minst 10.000 meter i løpet av kampanjen, er en tur til Island.

-Vi driver en idrett som er veldig ok for alle, uansett kroppsfasong. Svømming er lite belastende. Dessuten er det den mosjonsformen flest i Norge velger, etter turgåing, sier idrettskonsulent i Norges Svømmeforbund, Tore de Faveri.

Fjorårets kampanje hadde 25.000 deltakere. Forbundet håper på en økning i år. Men selv om mange av oss kan komme oss fremover i vannet, er det mye å hente ved å forbedre teknikken.

-Har du veldig dårlig teknikk, blir intensiteten for høy, fordi du kaver og blir sliten. Enkle tilbakemeldinger og tips gjør mosjonen til en bedre opplevelse, sier de Faveri.

Norges beste svømmere gir deg tipsene

I dagens episode lærer du helt grunnleggende øvelser før du går i gang med selve svømmingen. Instruktør er Anne-Mari Gulbrandsen.

GIR RÅD: Anne-Mari Gulbrandsen (23) er landets beste kvinnelige svømmer og en del av Olympiatoppens kvinnesatsing.
GIR RÅD: Alexander Dale Oen (21) er ranket blant verdens ti beste svømmere gjennom tidene i sin øvelse, 100 bryst.