Norges beste vrakes til stafetten

Ingstadbjørg på sjetteplass.

Franske Sandrine Bailly klarte seg med en bom og vant jaktstarten i skiskyting for kvinner lørdag. Anne Ingstadbjørg ble beste norske på 6.-plass.

Bailly ledet så å si hele veien. Hun pådro seg en bom på det siste skuffet på den siste skytingen, men ledet så klart at det ikke gjorde noe. Hun var 31,4 sekunder foran toeren Jekaterina Jourieva i mål. Tredjeplassen gikk til tyske Kati Wilhelm.

Anne Ingstadbjørg hadde 19.-plass som beste plassering i verdenscupen før lørdagens jaktstart. Hun gikk feilfritt på 10 kilometeren og ble slått av vinneren med 1.06,9 minutt.

Men selv om hun ble beste norske, får hun ikke gå stafett i morgen.

- Vi tok avgjørelsen om stafettlaget i går kveld allerede. Jeg kommer garantert til å bruke Anne på stafett senere i sesongen, men det er greit å få prøvd ut flere løpere, sier damenes landslagssjef Audun Svartdal.

Ann Kristin Flatland ble nest best av de norske på 11.-plass, mens Solveig Rogstad ble nummer 18 og Julie Bonnevie Svendsen ble nummer 21.

Tora Berger som vant sin aller første verdenscupseier forrige helg, skuffet og endte på en svak 25.-plass lørdag. Hun var altfor svak på standplass og ble slått av teten med 2.26,6 minutter.

(Dagbladet.no/NTB)

PÅ 6. PLASS: Men Anne Ingstadbjørg får ikke gå stafett i morgen. Arkivfoto: SCANPIX
PÅ 6. PLASS: Men Anne Ingstadbjørg får ikke gå stafett i morgen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer