Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges billigste mål-maskin

KRISTIANSAND/TROMSØ (Dagbladet): Rune Johansen har kvittert med fem mål på fire kamper. Årslønna - som han holdt på å takke nei til - er 170000 kroner.

- Jeg er nå ikke så sikker på det regnestykket der. Har du sjekket hva Espen Hoff på Odd Grenland tjener? Han har scora seks i år, sier Rune Johansen.

22-åringen rusler gatelangs i Kristiansand og venter på den utsatte cupkampen mot Start (spilles i morgen).

Han har akkurat kommet fra Bryne, der han nådeløst ekspederte seriemål nr. fire og fem i nettmaskene. Omtrent alene sørget Rune Lange-erstatteren for at Tromsø vant 3- 2, er ubeseiret på seks kamper og holder stø kurs mot medaljestriden.

Holdt på å gå

Det var rett før jul i fjor at Tromsø-ledelsen kom med forslaget som Rune Johansen innstilte seg på å takke nei til:

- TIL-lederne var usikre på hva jeg sto for. Så de tilbød meg prøvespill fra januar til april. Dersom det gikk bra, skulle jeg få kontrakt. På den tida var både Skarp, Finnsnes og Alta (alle hjemmehørende i 2. divisjon - red.) interessert, og jeg holdt på å velge en av dem. Men så ombestemte jeg meg. Det har jeg ikke akkurat angret på, smiler 22-åringen.

Det var intet gullkantet papir han skrev under på rett før seriestart, etter å ha overbevist måtelig. 170000 i årslønn og kontrakt ut 2002.

- Men jeg var, og er fortsatt, fornøyd. Jeg har egen leilighet, egen bil og penger nok til mat. Jeg kommer ikke til å presse TIL mot forhandlingsbordet akkurat, sier den nøkterne TIL-gutten.

Mye å forbedre

- Du har laget fem mål på fire kamper, og tjener 170000 kroner. Rune Lange brukte 13 kamper på å lage tre, blir deretter solgt for 35 millioner kroner og kan heve ei årslønn på seks millioner sjøl. Hvordan går det an?

- Det er ikke lett å forklare. Rune hadde, i likhet med hele laget, en treg sesongstart. Men på sitt beste er Rune Lange kommet et stykke lenger enn meg som spiss. Jeg har masse å forbedre.

BESKJEDEN: Tromsøs Rune Johansen er beskjeden når det gjelder lønn, men ikke foran målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media