Sverige vant i Åre

Norges bronsevinnere slått ut tidlig da Sverige vant

Den blandede lagkonkurransen i alpint ble av det korte slaget for Norge under verdenscupfinalen i Åre fredag. Frankrike var for sterk allerede i kvartfinalen.

SLÅTT UT: De norske alpinistene ble slått ut i kvartfinalen i Åre fredag. Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix
SLÅTT UT: De norske alpinistene ble slått ut i kvartfinalen i Åre fredag. Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske alpinlaget sikret seg OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang. Norge slo med det USAs rekord på 37 pallplasser i et vinter-OL. Norges OL-lag besto av Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Sebastian Foss Solevåg. Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld var reserver og fikk også OL-medalje.

Til verdenscupfinalen i Åre fredag var Haver-Løseth og Nestvold-Haugen byttet ut med Skjøld og Nordbotten. I kvartfinalen var Frankrike motstander.

Tett

Skjøld åpnet for de norske laget, men måtte se seg slått i en tett duell med Tessa Worley. Den franske jenta slo Skjøld med kun fem hundredeler.

- Jeg startet litt bak, også hadde jeg en feil på kulen. Da havnet jeg på etterskudd. Jeg prøvde å ta det igjen, men jeg strakk meg for kort på mållinjen, sa Skjøld til NRK.

Solevåg var nestemann ut for Norge, men også han tapte på målstreken i parallellslalåm-løypa. Åtte hundredeler skilte han og Julien Lizeroux.

Nordbotten bommet

Lysdahl kjørte Norge inn i duellen igjen med seier med et halvt sekund mot Romane Miradoli, men da Clement Noel knuste Nordbotten på ankeretappen var Norge utslått med 1-3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer