SLÅTT UT: De norske alpinistene ble slått ut i kvartfinalen i Åre fredag. Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix
SLÅTT UT: De norske alpinistene ble slått ut i kvartfinalen i Åre fredag. Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpixVis mer

Sverige vant i Åre

Norges bronsevinnere slått ut tidlig da Sverige vant

Den blandede lagkonkurransen i alpint ble av det korte slaget for Norge under verdenscupfinalen i Åre fredag. Frankrike var for sterk allerede i kvartfinalen.

Det norske alpinlaget sikret seg OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang. Norge slo med det USAs rekord på 37 pallplasser i et vinter-OL. Norges OL-lag besto av Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Sebastian Foss Solevåg. Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld var reserver og fikk også OL-medalje.

Til verdenscupfinalen i Åre fredag var Haver-Løseth og Nestvold-Haugen byttet ut med Skjøld og Nordbotten. I kvartfinalen var Frankrike motstander.

Tett

Skjøld åpnet for de norske laget, men måtte se seg slått i en tett duell med Tessa Worley. Den franske jenta slo Skjøld med kun fem hundredeler.

- Jeg startet litt bak, også hadde jeg en feil på kulen. Da havnet jeg på etterskudd. Jeg prøvde å ta det igjen, men jeg strakk meg for kort på mållinjen, sa Skjøld til NRK.

Solevåg var nestemann ut for Norge, men også han tapte på målstreken i parallellslalåm-løypa. Åtte hundredeler skilte han og Julien Lizeroux.

Nordbotten bommet

Lysdahl kjørte Norge inn i duellen igjen med seier med et halvt sekund mot Romane Miradoli, men da Clement Noel knuste Nordbotten på ankeretappen var Norge utslått med 1-3.

- Jeg måtte kjøre mitt eget løp. Det var vanskelig. Jeg kom dårlig i gang og bommet i henget. Da var det kjørt, sa Nordbotten til NRK.

- Frankrike er gode, så vi måtte gjøre vårt beste. Det er surt at vi tapte allerede, men sånn er det, avsluttet Skjøld.

Sverige vant til slutt lagkonkurransen på hjemmebane etter å ha slått Frankrike 3-1 i finalen. Tyskland tok tredjeplassen ved å slå Østerrike på tid.

Lørdag skal det kjøres storslalåm for menn og slalåm for kvinner individuelt i Åre. Dagen etter er det motsatt.

(NTB)