Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges dyreste, banens dårligste

OSLO/BRYNE (Dagbladet): Bryne- Sogndal 3-0. Sogndal og Leeds er enige om en overgang for Eirik Bakke. Ifølge TV2 betaler Premier League-klubben 45 millioner kroner for 21-åringen. På Bryne stadion i går var Bakke banens dårligste!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag setter det norske supertalentet seg på flyet til Leeds for å gjennomgå en medisinsk test. Bare de personlige betingelsene gjenstår før Sogndal-spilleren skriver under på en femårskontrakt.

- Jeg regner med at overgangen går i orden. Klubbene er enige, og Eirik er positiv, sier Sogndals fotballformann Arild Hopen til Dagbladet.

Godt fornøyd

Ifølge TV2 er prisen på Bakke 45 millioner kroner. Den summen vil Hopen verken bekrefte eller avkrefte. Han vil heller ikke ut med om Sogndal har sikret seg prosenter ved et eventuelt videresalg.

- Det eneste jeg vil si er at vi er veldig godt fornøyd, sier Hopen.

Fra før er Vegard Heggem Norges dyreste fotballeksport. Trønderen ble solgt til Liverpool for nesten 44 millioner kroner.

Svak Bakke

På Bryne stadion i går ettermiddag fikk 1269 tilskuere se en usedvanlig blek utgave av Eirik Bakke. På Dagbladets spillerbørs var Bakke banens dårligste med en treer. Bakke fikk seg en smell tidlig i kampen og virket forsiktig.

Planen er at Bakke skal fullføre vårsesongen i Sogndal før han slutter seg til Leeds' oppkjøring til Premier League-sesongen. Bakke blir da nordmann nummer fire i Yorkshire-klubben. Fra før tjener Alf-Inge Håland, Gunnar Halle og Tommy Knarvik sine kroner i Leeds.

- Eirik virker veldig godt fornøyd. Han ble mottatt på en fin måte i Leeds og likte den langsiktige strategien i klubben, sier Hopen.
Leeds har mange gode unge spillere og har et spennende lag på gang. I år endte laget på fjerdeplass i Premier League.

- Jeg tror dette er rett tidspunkt for Eirik å reise på, både for hans egen del og vår del, sier Hopen.