Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges dyreste nest

TROMSØ (Dagbladet): Omsider dunket Coventry mange nok millioner på bordet, og Rune Lange var plutselig til salgs likevel.


GRATULERER: Rune Lange blir mangemillionær etter overgangen til Coventry. Er det rart han smiler.

Coventry bød rekordbeløpet 43, 7 millioner kroner, og da kunne ikke Tromsø-ledelsen takke nei.

- Dette blir et stort hull å tette, medgir TIL-formann Gunnar Wilhelmsen.

TIL-ledelsen har pøst på med godord om hvor uerstattelig toppscoreren er. Sjøl ville Rune Lange gjerne prøve seg i England, men både klubbens salgsvegring og agentrot truet overgangen helt til i går kveld.

Fornøyd

- Jeg er fornøyd, og gleder meg, sier Rune Lange.

- Moldes Andreas Lund var Coventrys førstevalg, han besto ikke legesjekken, er du trygg på at du blir Premier League-spiller?
- Det er ikke mitt inntrykk at Lund var førstevalget, jeg hadde tidlig kontakt med Coventry. Og jeg har aldri vært skadd, så det vil være rart om de engelske legene finner noe jeg ikke vet om sjøl, sier Lange.

- Andre norske fotballprofiler kjeder seg på benken i England, du frykter ikke den samme skjebnen?
- Jeg har ingen garantier, men føler meg trygg og har lyst til å prøve. Tida får vise, sier den jordnære tromsøværingen.

Samarbeid

Over helga drar han til England for å forhandle fram sin personlige avtale. Ifølge TIL-ledelsen har agentene Gunnar Martin Kjenner og Rune Hauge utrolig nok klart å samarbeide om rekordovergangen.

Rune Lange hadde Kjenner som sin personlige agent, men engasjerte likevel Rune Hauge fordi han tilsynelatene hadde åpnere kanal til Coventry-ledelsen.

Salget av Rune Lange gjør Tromsø til en klubb rik på penger, men fattig på spillerprofiler. I tillegg står laget står uten trener.
Nå skal klubben bruke millioner på å lokke attraktive spillere nord for polarsirkelen.

I Tromsø jubler også Rune Langes tidligere klubber Tromsdalen og Fløya, de får tre millioner kroner hver.

Av hensyn til disse klubbene følte TIL-ledelsen at det var vanskelig å tviholde på sin nøkkelspiller.
Tromsø får 17 prosent av salgssummen hvis Coventry selger Lange. Av totalsummen på 43, 7 millioner utbetales drøyt 30 millioner kontant, resten ved spilte 25, 60 og 75 kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media