Norges EM-gruppe trekkes torsdag

Torsdag får landslagssjef Nils Johan Semb vite hvordan Norges EM-kvalifiseringskamper spilles. Da trekker UEFA kampprogrammet.

Norge ble trukket i gruppe 2, med Bosnia-Hercegovina, Danmark, Luxemburg og Romania, men landene maktet ikke å bli enige om kampoppsettet og spilledatoer da de møttes 11. mars.

Siden har det ikke vært noe kontakt mellom de nasjonale fotballforbundene, og Norges gruppe er en av fire som må få sitt kampprogram fastsatt ved hjelp av loddtrekning av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

- Det har ikke vært noe grunnlag for å forhandle siden vi møttes første gang. Romania protesterte på alt og mente at Norge, Danmark og Luxemburg samarbeidet, sier Svein Rustad, ansvarlig for toppfotballen i Norges Fotballforbund, til NTB.

Torsdag klokka 12 fastsetter UEFA kvalifiseringskampene ved hjelp av et standardprogram, som lagene blir trukket inn i.

Gruppe 3 (Østerrike, Hviterussland, Tsjekkia, Moldova, Nederland ), gruppe 6 (Armenia, Hellas, Nord-Irland, Spania, Ukraina) og gruppe 7 (England, Liechtenstein, Makedonia, Slovakia, Tyrkia) er de tre andre puljene som også trekkes torsdag.

  • Gruppevinnerne går rett til EM-sluttspillet i Portugal i 2004, mens de 10 nummer to lagene spiller omkamper 15. eller 16. november med returkamper 18. eller 19. november neste år.

    (NTB)