Norges EM-representant henges ut i Danmark: - Brutalt og nådeløst, svarer Moen

Svein Oddvar Moen har vært Norges representant i de to siste mesterskapene. Sjansene for et tredje mesterskap før Moen fyller 40 år er gode, til tross for massiv dansk kritikk.

I FOKUS: Svein Oddvar Moen fikk mye oppmerksomhet i norske og danske medier i EM i Frankrike. Foto: REUTERS/Albert Gea
Livepic
I FOKUS: Svein Oddvar Moen fikk mye oppmerksomhet i norske og danske medier i EM i Frankrike. Foto: REUTERS/Albert Gea Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Både i VM i Brasil i 2014 og i det pågående EM-et i Frankrike har dommer Svein Oddvar Moen (37) vært Norges representant - sammen med sitt team - i det norske fotballandslagets fravær.

Det er trolig en medvirkende årsak til det intense fokuset på 37-åringens dommerfeil. Moens dømming i EM har fått mye negativ omtale i norske medier.

- Det er flott at det er fokus på oss. Norge trenger representanter i mesterskap, helst både med landslaget og dommere. Det er viktig for norsk fotball. Det er veldig positivt at det er fokus på oss, sier Moen til Dagbladet.

Også danskene skriver om nordmannen. Den mest leste saken på Extra Bladet i går var om Moen, som blir titulert som «norsk skandaledommer».

Dansk slakt

Den danske avisen skriver at Moen sviktet i begge sine kamper: Wales - Slovakia og Polen - Ukraina. Danskene har også tatt seg bryet med å lete opp tidligere feil hos rogalendingen.

- Svein Oddvar Moen og hans folk har tidligere satt seg selv i et dårlig lys. Ikke én gang, men gang på gang, så det er ikke høy kvalitet over hans dømming, skriver den danske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer