Norges ferskeste landslagssjef

Stig Inge Bjørnebye ble nye Norges nye landslagstrener i kveld. Han prøver å le av det.

BELFAST (Dagbladet.no): Endelig skulle proffene få møte Norges nye landslagssjef. Men så satt Åge Hareide igjen i tåka på flyplassen i Molde i dag. Han kommer London i kveld, men ikke til Nord-Irland før i morgen.

Dermed er assistent Stig Inge Bjørnebye landslagstrener for kvelden og natta.

- Spillerne er såpass profesjonelle at dette ikke blir noe problem. Vi gjør akkurat som jeg og Åge hadde planlagt, sier Bjørnebye til Dagbladet.no.

34-åringen håper at humøret og spillegleden fortsatt er til stede selv uten den tidligere RBK-sjefen på sidelinja på Seaview, Crusaders FCs hjemmebane i Belfast i kveld.

- Dette går bra, jeg har kontroll på det, sier Bjørnebye og forteller at han og Hareide i hele forrige uke planla samlingen i detalj da de besøkte proffene i England.

Og at de har snakket om situasjonen på mobil i løpet av dagen, før spillerne trasket ut på den gjørmete treningsbanen.

- Litt komisk at landslagssjefen ikke rekker sin egen landslagstrening?

- Komisk og komisk... Vi kan gjerne prøve å se humoristisk på det. Vi får ikke gjort noe med det uansett, sier den tidligere Blackburn- og Liverpool-proffen.

Sjøl har han vært på landslaget sammen med flere av spillerne, men er sikker på at det ikke gjør kveldens nye rolle vanskeligere.

- Jeg har ikke noe problem med det, og de er profesjonelle nok til å håndtere det.

Meningen med både opphold og privatlandskampen er det samme som på Asia-turneen. Nå er enda flere nye spillere kalt inn for å studeres fram til alvoret starter med VM-kvalik til høsten.

- Vi spisser stallen fram til de neste kampene, sier Bjørnebye.

Tre av spillerne trener rolig i kveld. Erlend Hanstveit og Håvard Flo har begge spilt kamper i helga, og får hvile deler av økta. Og John Arne Riises lyske skal ikke overbelastes.

- Vi tror John Arne kan spille onsdag, og det tror han og, sier Bjørnebye.

I TÅKA: Stig Inge Bjørnebye rykket opp da Åge Hareide ble offer for værgudene.