Norges ferskeste proffsyklist kan bli VM-joker

Vegard Stake Laengen om VM, World Tour-Drømmen og Sondre Holst Enger.

VEGARD STAKE LAENGEN: Bytter ut den blå Team Joker-drakten med en enda mørkere blåfarge i IAM Cycling. Før den tid håper han på VM-plass. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VEGARD STAKE LAENGEN: Bytter ut den blå Team Joker-drakten med en enda mørkere blåfarge i IAM Cycling. Før den tid håper han på VM-plass. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): - Det er realistisk at jeg starter VM når vi har seks ryttere til start. Jeg har mye kjørestyrke, og målt mot de andre rytterne som har tatt mye poeng denne sesongen kombinert med at vi har så klare kapteiner i Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, tror jeg landslagsledelsen ser etter noen som er gode til å taue for kapteinene, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

På svingete veier ut fra Nice kjører Norges ferskeste proffsyklist bil mot høyden. Fem dager rolig trening med base på 2000 meters høyde står på programmet før han skal kjøre igjen ritt neste onsdag. Etter en rundtur med startnummeret i Vest og Nord-Europa, kan VM i Richmond, Virginia, stå på programmet.

- Jeg har VM i bakhodet. Så jeg passer på at jeg ikke mister formen utover høsten, sier Stake Laengen.Blandede følelser for Joker-returUnder Arctic Race Of Norway avslørte, ved det som Team Joker-syklisten mener var en feil, en av sportsdirektørene i IAM Cycling at «Staken» var med i planene til det sveitsiske mannskapet for 2016-sesongen.

- Laget ville vente med å offentliggjøre det, men så snakket en av sportsdirektørene litt for mye i Arctic. Jeg kunne ikke nekte da TV 2 spurte. Selv fikk jeg kontraktstilbudet under Tour Alsace, sier Stake Laengen, som legger til: Det hjalp nok litt på på farten i saksgangen at jeg vant sammenlagt der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.