Fitim Azemi:

Norges ferskeste utenlandsproff er allerede gloheit: - Ikke hver dag man ser noe sånt

Kun tre dager etter overgangen til Maccabi Haifa begynner Fitim Azemi (24) å bli en populær mann hos fansen i storklubben.

FORLOT GLIMT: Fitim Azemi har skrevet under på en kontrakt med israelske Maccabi Haifa som varer frem til sommeren 2019. Her er han i aksjon for Bodø/Glimt mot Vålerenga sist sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
FORLOT GLIMT: Fitim Azemi har skrevet under på en kontrakt med israelske Maccabi Haifa som varer frem til sommeren 2019. Her er han i aksjon for Bodø/Glimt mot Vålerenga sist sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det begynner nesten å bli en tradisjon for Bodø/Glimt å selge norske spisser til utlandet. I 2015 ble Abdurahim «Ibba» Laajab og Alexander Sørloth solgt til Kina og Nederland.

Søndag ble det klart at Fitim Azemi forlater nordlansklubben til fordel for israelske Maccabi Haifa.

- Jeg skulle egentlig bare hjem til Oslo på fredag. Rett før jeg dro fra Bodø fikk jeg en telefon fra agenten min, Tore Pedersen. Han sa: «Pakk en bag med mye klær, vi skal til Israel i morgen». Jeg tenkte: «Hva faen skjer nå?». Etter det har det vært veldig hektisk, men nå begynner ting å sette seg litt, sier Fitim Azemi til Dagbladet.

Selv om det har vært hektisk for Norges nyeste utenlandsproff de siste dagene, har han visst om interessen fra den israelske klubben lenge.

- Jeg fikk høre at Maccabi Haifa var interesserte etter kampen mot Brann i september i fjor. Den gangen var det ikke noe konkret, men jeg tenkte at det virket spennende, forteller Azemi.

Han forteller at det er agent Pedersen som har stått for kontakten med Maccabi Haifa, der for øvrig nordmannen Tor-Kristian Karlsen er sportssjef.

Tidligere i januar var også Vålerenga på banen, men budet ble avslått.

- Jeg har hele tiden vært ærlig på at jeg ikke vil spille i OBOS-ligaen. Det ønsker heller ingen andre i Glimt, sier Azemi.

- Det har gått så utrolig fort med meg de siste årene. Først tre år på A-laget til Follo, så to år i Glimt, og nå er jeg i den største klubben i Israel. Det er en stor klubb, det er ikke noe lek, dette, fortsetter Azemi.

Kan debutere mandag

Maccabi Haifa spiller kampene sine på Sammy Ofer Stadium. Her er tilskuerkapasiteten 30 870. Til sammenlikning tar Azemis to tidligere hjemmebaner - Aspmyra stadion og Ski Stadion - 9310 tilskuere til sammen.

Azemi har allerede vært med på et par økter med sin nye klubb. Spissen kan få sin debut allerede på mandag, når Maccabi Haifa møter topplaget Maccabi Tel Aviv.

TOPPSCORER: Fitim Azemi ble Glimts toppscorer i Eliteserien i fjor. Her feirer han scoring i kampen mot Brann 18. september, samme dag som han fikk vite om interessen fra Maccabi Haifa for første gang. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TOPPSCORER: Fitim Azemi ble Glimts toppscorer i Eliteserien i fjor. Her feirer han scoring i kampen mot Brann 18. september, samme dag som han fikk vite om interessen fra Maccabi Haifa for første gang. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

Azemis klubb er nummer seks i Ligat Ha'al, som den israelske toppserien så fint heter.

- De er midt i sesong her. Nå trener vi inn mot kampen på mandag. Etter kampen skal jeg en kjapp tur til Bodø for å hente resten av tingene mine. Nivået er høyt. Eliteserien er mer fysisk, mens det er en mer teknisk fotball her. Folk er litt kjappere i hodet enn i Norge, mener Azemi.

Populær

Han har allerede rukket å bli en populær mann i sin nye klubb. På klubbens hjemmesider er drakter med «Azemi» og nummer 9 på ryggen allerede en av bestselgerne. Azemi ble svært glad da Dagbladet informerte han om dette.

- He he. Det er ikke hver dag man ser noe sånt. Fansen har vært fantastiske så langt. Det har rent inn meldinger på Facebook. Jeg får ikke svarte alle, for jeg føler at jeg må svare alle hvis jeg svarer på én. Mottakelsen har vært veldig bra.

Maccabi Haifa er en svært tradisjonsrik klubb, og regnes som en av «de fire store» i israelsk fotball sammen med Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv og Beitar Jerusalem.

POPULÆR: Fitim Azemi-drakten er populær på Maccabi Haifas hjemmesider. Foto: Skjermdump fra http://mhaifafc.com/?lang=en#tab1
POPULÆR: Fitim Azemi-drakten er populær på Maccabi Haifas hjemmesider. Foto: Skjermdump fra http://mhaifafc.com/?lang=en#tab1 Vis mer

Azemis nye klubb var det første israelske laget til å spille Champions Leauge-gruppespill da de kvalifiserte seg i 2002. Forrige og siste gang Macca Haifa kvalifiserte seg til Europas gjeveste klubbturnering på ny, var i 2009.

- Jeg har selvfølgelig tenkt på Champions League. Det er en guttedrøm å få oppleve det, sier Azemi.

Tenker ikke på landslaget

Azemi var den spilleren som scoret tredje flest mål i fjorårets Eliteserie (11), og den nordmannen med nest flest scoringer. Kun Aalesunds Mustafa Abdellaoue (13) og Rosenborgs Christian Gytkjær (19) nettet flere.

På spørsmål om hva han tenker om det norske landslaget, svarer Azemi følgende:

- Jeg har mulighet til å spille for tre forskjellige land: Norge, Albania og Kosovo. Ingen landslag har ringt meg. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Det er ikke noen vits i å bruke energi på det. Men nå koser jeg mer her. Livet er godt i Israel.