Norges finaledrøm knust

God start, men marerittavslutning. Les referat.

TIANJIN/OSLO (Dagbladet.no): Tyskland - Norge 3-0 (1-0). Les referat nedover i saken.

Norge startet dagens semifinale mot Tyskland meget godt, og de norske jentene fortjente faktisk å lede etter den første omgangen.

- Før pause synes jeg vi var fullt på høyde og kanskje enda litt til, sier en spak landslagssjef Bjarne Berntsen til NRK.

Skulle ta kommandoen

I stedet fikk Norge et sjølmål i trynet rett før hvilen. Trine Rønning styrte et tysk innlegg i eget mål med skuldra.

- Dette skjedde på et veldig uheldig tidspunkt, kommenterer Berntsen, som ba jentene gå ut og ta kommandoen i den andre omgangen.

Det skjedde ikke, på ingen måte - snarere tvert imot. Tyskland, anført av stjernespissen Birgit Prinz, valset rett og slett over de røde og hvite.

- Veldig dårlige

GLEDE OG FORTVILELSE: De tyske jentene jubler, mens de norske vikingene fortviler etter Trine Rønnings sjølmål i første omgang. Etter hvert ble det bare verre, og Norge gikk på et heldig 0-3-tap. Foto: ALFRED CHENG JIN/REUTERS/SCANPIX
GLEDE OG FORTVILELSE: De tyske jentene jubler, mens de norske vikingene fortviler etter Trine Rønnings sjølmål i første omgang. Etter hvert ble det bare verre, og Norge gikk på et heldig 0-3-tap. Foto: ALFRED CHENG JIN/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Til slutt sto det 3-0, men det kunne vært mye mer.

- Vi var veldig dårlige. Særlig slet vi med presisjonen, slik at de fikk mange overganger imot. Etter hvert mistet vi motet litt, innrømmer Berntsen.

Etter dagens kamp må Norge nøye seg med bronsefinale på søndag. Der venter enten USA eller Brasil, som møtes i den andre VM-semifinalen i morgen.

Norges finaledrøm knust
Norges finaledrøm knust
VARSKU HER: Med 114 mål på 196 landskamper sier det seg sjøl at Birgit Prinz, her i aksjon mot Nord-Korea tidligere i mesterskapet, er en trussel. Det viste hun til fulle mot Norge i dag.
TYSK JUBEL: De regjerende mesterne kunne feire at de er klare for en ny finale, hvor de møter enten Brasil eller USA.