- Norges fineste stadion

I morgen sitter «Røkkeløkkas far» på VIP-tribunen når Viking og Molde innvier Norges nyeste fotballstadion. Landets flotteste, mener keeper Frode Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - Et fantastisk monument. Et byggverk som byen og regionen vil få glede av i mange år framover. Jeg vil hevde det er den fineste i Norge, sier Frode Olsen til Dagbladet.

På bånn

På tribunene i morgen venter 15300 tilskuere, deriblant landslagstrener Åge Hareide, en drøss med proffagenter, Idol-Kjartan Salvesen og Molde-patrioten Kjell Inge Røkke i en by som er rammet av minst 40,3 grader fotballfeber.

For i Stavanger gidder ingen å se på Tippeligatabellen. Foreløpig.

- Akkurat nå er det ingen hyggelig lesning. Det er tidlig ennå. Men det sier for så vidt alle som ligger på bånn. Vi har spilt de to kanskje vanskeligste bortekampene (Tromsø 0- 4 og RBK 0- 0). Vi har bare spilt én dårlig fotballkamp. Vi kan akseptere det, mener Frode Olsen.

Inspirere

Veterankeeperen er opptatt av at det er seriepoeng og ikke festpoeng som deles ut når Stavanger-laget møter brennhete Magne Hoseth og Molde til årets første hjemmekamp.

- Jeg håper folk går hjem fra stadion og sier «Oj for en kamp. og for en stadion!». Og ikke «Oj for en stadion! Det var synd vi tapte 2- 0». Opp i alt virvaret er det viktig å tenke på at dette er en fotballkamp, framhever Olsen som håper Viking-stadion skal inspirere spillerne.

- Nå skal vi forsvare at vi spiller på dette anlegget. Jeg håper at vi kan skape et slags Norges svar på Anfield der spilleren er stolte når de løper inn på banen, sier den tidligere landslagskeeperen som likevel minner om et nådeløst faktum.

- Det finnes lag med fantastiske stadion som har rykket ned.

Viking har fått en turbulent start på sesongen. Etter tapet mot Tromsø i seriepremieren klaget landslagsstopper Brede Hangeland på dårlig treningskultur. Lokalavisene skrev om mistillit i spillergruppa mot trener Kjell Inge Olsen. For snaue to uker siden valgte den uerfarne treneren som kom til Viking fra 2. divisjon å gi seg. Direktør Bjarne Berntsen ble trenervikar.

Enig med Hoff

- Hva hadde skjedd om Olsen ikke hadde gått?

- Det er helt umulig å si. Kjell Inge gjorde ingen dårlig jobb, men han hadde ingen gjennomslagskraft, mener Frode Olsen.

- Bør en ny trener være mer erfaren?

- Akkurat der er jeg enig med Ivar Hoff som sier at hvis alle skulle hatt erfaring, ville det ikke vært noen som hadde landet på månen. En trener trenger ikke automatisk ha erfaring, sier den tidligere Spania-proffen som sjøl foreslo Nils Arne Eggen som ny Viking-trener. Olsen har ingen nye navn å melde inn etter at Eggen takket nei, men han er sikker på én ting:

- Fotballspillere er så enkle individer at de trenger en som pisker dem fram for å yte maks, mener Olsen.

Men det hjelper vel også med 15300 tilskuere og en milliardær fra Molde. Vikings høyreback Bjørn Dahl er uaktuell mot Molde. Både Kristian Sørli og Bjarte Lunde Aarsheim er friskmeldte. Ifølge trener Bjarne Berntsen er sistnevnte ikke aktuell fra start.

SPORT PÅ TV

Tippeligaen

Viking- Molde

I morgen på NRK 1 kl. 15.35

<B>Viking stadion</B><P> Tilskuerkapasitet: 15300 <P> Budsjettert tilskuertall: 9000 <P> Sesongkort: Over 6000 solgte<P> Antall VIP-bokser: 28 - 18 er solgt.<P> Næringsareal: 9000 m2<P> Pris: 160 millioner kroner<P> Finansiering: Stavanger Kommune 50 mill. kr., tippemidler og momsrefusjoner 10 mill. kr, Salg av næringsarealer - Hinna Park 22 mill.kr, sponsor-rammeavtale med SR-Bank 17 mill. kr. over 8 år, Langsiktig lån SR-Bank 30 mill. kr., ny aksjekapital 31 mill. kr.<P> Åpning: 1. mai mot Molde.
OLSENS NYE STORSTUE: Frode Olsen og Viking-laget trente i går på sin nye stadion. - Et byggverk som byen og regionen vil få glede av i mange år framover, mener Frode Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer