Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges første medalje i paralympics

Sølv til rytter Lübbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann Cathrin Lübbe klarte ikke å forsvare gullet sitt i dressurridning fra Aten for fire år siden, men mandagens sølv i paralympics var god som gull for henne.

På hesten Zanko var det bare sørafrikanske Philippa Johnson som slo henne. Den sørafrikanske rytteren fikk 69,290 poeng, mens Lübbe endte på 68,516. Det var nok til å henvise australske Georgia Bruce til bronseplass med 0,258 poeng.

Dermed byttet Lübbe og Johnson plass på seierspallen fra Aten, men den norske jenta var på ingen måte skuffet over utfallet av konkurransen.

- Hesten min var faktisk lettere å ri nå enn under finalen i Aten. Derfor er jeg kjempefornøyd med dette resultat, sa hun etter at konkurransen i Hongkong var over.

Dermed ble det medalje til Norge ved første mulighet i årets paralympics. På den første konkurransedagen søndag, var det ingen norske utøvere som var med i øvelser der det ble kjempet om medaljer.

Også Sigurd Rui var med i mandagens finale i dressurridning i grad IV. Han endte på tiendeplass med 60,064 på hesten Nanof.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!