EM-kvalifisering 2020: Norge-Romania

Norges forsvarsspill var på tannkjøttet lenge før kollapsen mot Sverige

Seks poeng er helt nødvendig mot Romania (H) og Færøyene (B). Hvis ikke er Norge ute av det.

EM SMULE BEKYMRET: Lars Lagerbäck var overrasket da Norge mistet det etter pause borte mot Bulgaria i Nations League. Sammenbruddet på stillingen 2-0 mot Sverige i mars var et enda større sjokk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
EM SMULE BEKYMRET: Lars Lagerbäck var overrasket da Norge mistet det etter pause borte mot Bulgaria i Nations League. Sammenbruddet på stillingen 2-0 mot Sverige i mars var et enda større sjokk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Norge-Romania 7. juni kl 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Lars Lagerbäck pakker inn 1-2-tapet for Spania med at «det ikke ser så fælt ut», og i et historisk perspektiv er det sånn det vil bli. Ikke så fælt. 1-2 for Spania borte står seg godt i alle statistikker. Hvem gidder å telle målsjanser imot? Men her og nå - spesielt etter sammenbruddet mot Sverige tre dager seinere - er det grunn til bekymring.

Når 2-0 blir til 2-3 mot Sverige på Ullevaal, før vi langt inn i overtida klarte å kjempe oss tilbake til et poeng, er det lite som minner om det Lars Lagerbäck har bygd.

Da er det egentlig noe som er alvorlig galt

NORGES SVENSKE LANDSLAGSTRENER omtaler utfordringene og problemstillingene rundt den resultatmessige nedsablingen i Valencia, for ikke å snakke om andreomgangens totale kollaps mot Sverige, som fascinerende. Det er én måte å se det på. Norges landslagstrener sier han utfordres av det mentale spillet. Før Romania kommer til Ullevaal 7. juni, er det jobben hans å knekke koden.

For spillerne er stort sett de samme, de er alltid de samme, og det er ideene og tankene også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer