AVVIST: Da Brann spurte om å få bruke homoflagget som cornerflagg ble forespørselen avvist av Norges Fotballforbund. Foto:EPA / DAVID CHANG / NTB Scanpix
AVVIST: Da Brann spurte om å få bruke homoflagget som cornerflagg ble forespørselen avvist av Norges Fotballforbund. Foto:EPA / DAVID CHANG / NTB ScanpixVis mer

Norges Fotballforbund nekter Brann å bruke homoflagget som cornerflagg

Men tillater politiske kampanjer de selv står bak.

(Dagbladet): Fotballklubben Brann har den siste tiden engasjert seg for de homofiles rettigheter gjennom kampanjen #tacklehomophobia - som Raftostiftelsen står bak.

Som en forlengelse til kampanjen, spurte Brann Norges Fotballforbunde om de kunne få bytte ut det vanlige cornerflaggene med regnbueflagget, som er  et symbol på kampen for homofile rettigheter, under kampen mot Nest-Sotra i morgen.

Det får ikke Brann lov til å gjøre, bekrefter daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Forslaget avvist - Vi ble kontaktet av noen av våre fantastiske supportere som ønsket at vi skulle gjøre det. Vi som klubb er veldig opptatt av samfunnsansvar, vi er blant annet en MOT-klubb, vi har «jobbsjansen», og vi støtter barneavdelingen på Haukeland - så vi er opptatt av være mer enn bare 2x45 minutter og bruker vår stemme, sier Johannesen til Dagbladet.

- Vi rettet en henvendesle, og fikk tilbakemelding om at det er standarisert når det kommer til cornerflagg. Og vi respekterer det, og vi vet det finnes mange andre muligheter til å vise støtte til andre aksjoner og organisasjoner, sier daglig leder i Brann.

Overfor Josimar, som først omtalte saken, forteller arrangementsansvarlig i NFF, Dag Vestlund, at det stemmer at Brann fikk avslag på homoflagg-forespørselen.

- Ja, det er riktig. I henhold til reglene er det ikke lov å ha noen former for markeringer på spillebanen, og det inkluderer målnett og cornerflagg, sier Vestlund - og legger til at regelverket er internasjonalt, og at derfor er noe NFF ikke kan overprøve.

NFFs egne markeringer tillates Under landskampen mellom Norge og Russland på Ullevaal i fjor vår, nektet NFF tilskuere å ta med homoflagg inn på stadion.

Vestlund i NFF sier at det ikke er tillatt med markeringer inne på banen, men i hver kamp i norsk toppfotball gjennomføres «Handshake for Peace» - som er noe NFF selv står bak. Også kampanjen «Gi rasisme rødt kort» i regi av NISO (idrettsutøvernes fagforbund) og Norsk Folkehjelp har vært tillatt.

En av av initiativtakerne til å få bruke homoflagget som cornerflagg på Brann Stadion i morgen, mener det er merkelig at NFF tillater enkelte ting, og avviser andre forslag.

- NFF, og idrettsorganisasjoner generelt, virker interessert i å gjøre symbolske ting bare når de selv står med ballen, som «Gi rasisme rødt kort», «MOT»-kampanjen eller «Handshake for Peace». Det er påfallende at de jobber mot de initiativene som kommer utenfra, selv om budskapet egentlig er det samme, sier Morten Myksvoll til Josimar.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Dag Vestlund.

TILLATES: «Handshake for Peace» avholdes i forbindelse med hver norsk toppkamp. Denne markeringen står selv Norges Fotballforbund bak - og tillates. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TILLATES: «Handshake for Peace» avholdes i forbindelse med hver norsk toppkamp. Denne markeringen står selv Norges Fotballforbund bak - og tillates. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer