Norges Fotballforbund nekter Brann å bruke homoflagget som cornerflagg

Men tillater politiske kampanjer de selv står bak.

AVVIST: Da Brann spurte om å få bruke homoflagget som cornerflagg ble forespørselen avvist av Norges Fotballforbund. Foto:EPA / DAVID CHANG / NTB Scanpix
AVVIST: Da Brann spurte om å få bruke homoflagget som cornerflagg ble forespørselen avvist av Norges Fotballforbund. Foto:EPA / DAVID CHANG / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotballklubben Brann har den siste tiden engasjert seg for de homofiles rettigheter gjennom kampanjen #tacklehomophobia - som Raftostiftelsen står bak.

Som en forlengelse til kampanjen, spurte Brann Norges Fotballforbunde om de kunne få bytte ut det vanlige cornerflaggene med regnbueflagget, som er  et symbol på kampen for homofile rettigheter, under kampen mot Nest-Sotra i morgen.

Det får ikke Brann lov til å gjøre, bekrefter daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Forslaget avvist - Vi ble kontaktet av noen av våre fantastiske supportere som ønsket at vi skulle gjøre det. Vi som klubb er veldig opptatt av samfunnsansvar, vi er blant annet en MOT-klubb, vi har «jobbsjansen», og vi støtter barneavdelingen på Haukeland - så vi er opptatt av være mer enn bare 2x45 minutter og bruker vår stemme, sier Johannesen til Dagbladet.

- Vi rettet en henvendesle, og fikk tilbakemelding om at det er standarisert når det kommer til cornerflagg. Og vi respekterer det, og vi vet det finnes mange andre muligheter til å vise støtte til andre aksjoner og organisasjoner, sier daglig leder i Brann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.