Norges gulldrakter er på vei

Skøytehåpene våre skal gå enda raskere i OL takket være nye superdrakter.

Eskil Ervik, Øystein Grødum og Håvard Bøkko. Norge har flere medaljehåp på skøyter enn på lenge, og i OL-sesongen brukes alle midler for å stille sterkest mulig i kampen om edelt metall i Torino.


Verdensrekord lørdag
Ervik satte senest lørdag ny verdensrekord på 3000 meter, men skal nå få hjelp av en ny fartstrikot utviklet av Nike, melder Aftenposten.


Omfattende testing
- Fartsdressene er mye raskere enn de vi har nå, forteller skøytesjef Finn Aamodt.


Den sportslige lederen på skøytelandslaget har ikke lov til å si så mye om Norges nye hemmelighet, men kan avsløre at draktene ikke vil bli brukt under EM på Hamar i januar.

- Draktene blir testet i Nikes vindtunneler, og vi er sikre på at dette vil bli veldig bra, sier en hemmelighetsfull Aamodt.

FULL FART: Eskil Ervik (foran) og resten av de norske skøyteløperne skal få nye trikoter som skal gi OL-gull og flere verdensrekorder denne sesongen. Foto: SCANPIX
FULL FART: Eskil Ervik (foran) og resten av de norske skøyteløperne skal få nye trikoter som skal gi OL-gull og flere verdensrekorder denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer
DONALD-DRAKT: I 1994 testet Atle Vårvik ut en nyvinning på skøytefronten, men den aerodynamiske drakten ble ingen langvarig suksess.