Norges gulldrakter er på vei

Skøytehåpene våre skal gå enda raskere i OL takket være nye superdrakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eskil Ervik, Øystein Grødum og Håvard Bøkko. Norge har flere medaljehåp på skøyter enn på lenge, og i OL-sesongen brukes alle midler for å stille sterkest mulig i kampen om edelt metall i Torino.


Verdensrekord lørdag
Ervik satte senest lørdag ny verdensrekord på 3000 meter, men skal nå få hjelp av en ny fartstrikot utviklet av Nike, melder Aftenposten.


Omfattende testing
- Fartsdressene er mye raskere enn de vi har nå, forteller skøytesjef Finn Aamodt.


Den sportslige lederen på skøytelandslaget har ikke lov til å si så mye om Norges nye hemmelighet, men kan avsløre at draktene ikke vil bli brukt under EM på Hamar i januar.

- Draktene blir testet i Nikes vindtunneler, og vi er sikre på at dette vil bli veldig bra, sier en hemmelighetsfull Aamodt.

FULL FART: Eskil Ervik (foran) og resten av de norske skøyteløperne skal få nye trikoter som skal gi OL-gull og flere verdensrekorder denne sesongen. Foto: SCANPIX
FULL FART: Eskil Ervik (foran) og resten av de norske skøyteløperne skal få nye trikoter som skal gi OL-gull og flere verdensrekorder denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer
DONALD-DRAKT: I 1994 testet Atle Vårvik ut en nyvinning på skøytefronten, men den aerodynamiske drakten ble ingen langvarig suksess.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer