Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockey-VM

Norges håp om kvartfinale er ute

Tapte 0-5 for Canada i hockey-VM. 

MANGE BAKLENGS: Keeper Henrik Haukeland slipper inn det tredje målet i kampen mellom Canada og Norge i hockey-VM i Paris. Til venstre Mark Scheifele fra Canada.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MANGE BAKLENGS: Keeper Henrik Haukeland slipper inn det tredje målet i kampen mellom Canada og Norge i hockey-VM i Paris. Til venstre Mark Scheifele fra Canada. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada var flere hakk bedre enn Norge og vant hele 5-0 i kveld. Dermed blir det ingen kvartfinale på Norge i årets hockey-VM.

- Vi møter et mye bedre lag enn oss. Vi kom absolutt ned på jorda. Det er selvfølgende skuffende. Når du lukter på en kvartfinale, er det bittert med en gang, sier Patrick Thoresen til Eurosport.

- Men vi sto med lua i hånda og lot dem holde på litt for mye.

Canada herjet med Norge i undertall, og tapet betyr at tirsdagens kamp mot Hviterussland blir Norges siste i mesterskapet. Kampen er uten betydning ut over ære og seedingpoeng foran neste års VM.

Norge kan fortsatt få pene 11 poeng med seier mot hviterusserne, men selv ikke en slik fin poengfangst var nok til å avansere til neste steg.

Sist gang Norge var i kvartfinale i A-VM var i 2012.

Festet grepet

Canada festet grepet på kampen tidlig. Norge ble hardt straffet for to utvisninger på tampen av den første perioden etter noen hektiske åpningsminutter.

NEDTUR: Trener Petter Thoresen må konstarere at Norge ikke kommer til kvartfinalen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NEDTUR: Trener Petter Thoresen må konstarere at Norge ikke kommer til kvartfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Canadas Ryan O'Reilly misset et straffeslag allerede etter 1.52 minutter av kampen. Norges målvakt Henrik Haukeland reddet. Drøye to minutter senere fikk Canadas Wayne Simmonds et mål annullert fordi buret var ute av stilling.

Canada var det klart beste laget gjennom hele 1. periode, og da Mathis Olimb ble utvist kom også målet da Norge var i undertall. Med 17 sekunder igjen av utvisningsminuttene og 2.12 minutter igjen av perioden scoret Canada ved Brayden Schenn.

Samme Olimb hadde bare så vidt rukket å komme på isen før han ble utvist på ny, og også denne gangen utnyttet Canada overtallet. Nå var det Colton Parayko som scoret, og det bare 54 sekunder etter den første.

Kapitulere

Norge hadde ikke sluppet inn mål i 1. periode i noen av de fem første kampene i mesterskapet. Mot Canada møtte de overmakten og måtte kapitulere.

Canadas dominans vedvarte i 2. periode, og etter 34.57 minutter la de på til 3–0 ved Mark Scheifele. Norge var heldige som slapp unna enda en scoring i sekundene før Canada økte ledelsen. Mot slutten kom Norge nok en gang i undertall da Niklas Roest ble utvist, og Colton Parayko benyttet anledningen til gjøre 4–0.

Roest var igjen ute med to minutter da Canada la på til 5–0 med 2.40 minutter igjen av den siste perioden. Ryan O'Reilly scoret.

Nedrykksklare

Norge hadde møtt Canada i 36 OL- og VM-kamper før mandagens oppgjør i AccorHotels Arena i Bercy, Paris. Norges eneste seier kom i 2000 da A-VM ble spilt i St. Petersburg.

Det endte med 4–3 til Norge etter at nåværende assistenttrener på dagens landslag, Sjur Robert Nilsen, hadde scoret ett av målene.

Det er allerede klart at Slovenia ryker ut av A-pulja etter dette verdensmesterskapet. Laget har kun tatt ett fattig poeng hittil i mesterskapet. Slovenia blir ikke med i det beste selskap når A-VM arrangeres i Danmark neste år.

(NTB)