Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges Hockeyforbund åpner for å fjerne poengstraff

Rammer unødvendig mange.

STJERNEN STRAFFES: Stjernen blir trukket åtte poeng og får en bot på 40.500 kroner for administrative feil. Arkivfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix
STJERNEN STRAFFES: Stjernen blir trukket åtte poeng og får en bot på 40.500 kroner for administrative feil. Arkivfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Mandag ble det kjent at ishockeylaget Stjernen fra Fredrikstad blir trukket åtte poeng og får 40.500 kroner i bot.

Det er en administrasjonsfeil som har gjort at Markus Karlsson (28) ikke har hatt spillerlisens og internasjonalt overgangskort i orden siden sesongstart. Det var klubben selv som sa i fra til Norges Ishockeyforbund (NIHF).

- For hver kamp en spiller som ikke er spillerberettiget blir brukt, får man 1500 kroner i bot. Derav summen på 40.500 kroner. Poengene regnes også ut fra per kamp, men her har det vært formildende at Stjernen selv tok kontakt, sier Ottar Eide, generalsekretær i NIHF.

Kan gå sammen om regelendring I norsk ishockey kan man per i dag bli trukket poeng for økonomiske og administrative feil. Det må klubbene selv endre.

- Regelverket sier noe om poeng skal tas fra et lag og eventuelt når. Sammen med klubbene kan vi se om vi kan få en endring på den praksisen, sier Eide til Dagbladet.

Han sier at forbundet hjelper klubbene så godt de kan med regelverket.

- Men vi kan ikke stå over dem og passe på hele tiden.

Feilen Stjernen har gjort, kunne fort fått større konsekvenser enn boten og poengstraffen.

- Her gikk det på lisensen til spilleren, så man skal være glad det ikke kom en skade på Karlsson, sier en alvorlig Eide.

Går utover en tredjepart Forrige sesong måtte Lørenskog Ishockeyklubb (LIK) starte sesongen med 20 minuspoeng. Det gjorde at det ikke var stort mer enn en fjerdeplass å spille om for klubben.

- Det var en administrativ feil som førte til poengstraffen vi fikk forrige sesong. Vi fikk 30.000 kroner i bot, og det var helt greit. Men vi følte vi ble straffa ekstra hardt når vi også fikk de minuspoengene, sier Øyvind Bergstrøm, daglig leder i LIK.

Fordi laget startet i bunnen og brukte tid på å jobbe seg oppover på tabellen, gikk det ut over langt flere enn spillerne.

- Det blir jo uinteresserte kamper når man har 20 minuspoeng. Dessuten går det jo utover en tredjepart og, altså supporterne. Poengstraffen kosta det oss mye goodwill og anseelse, forteller Bergstrøm.

Heller bot Lørenskogs daglige leder synes ikke man skal slippe unna straff om man har gjort noe galt, men er ikke positiv for poengtrekk.

- Det er mye bedre med en bot, selv om norsk hockeys økonomi ikke er den beste. Det er så trist når det går utover en tredjepart, sier han.

Bergstrøm er også misfornøyd med hvor mange poeng som faktisk blir trukket. Lillestrøm fotball må starte med ett minuspoeng denne sesongen, i hockey er det annerledes.

- Du ser jo at det fort blir trukket poeng i dusinet. Men denne gangen var det bare åtte, selv om det var mange poeng å ta av når det var så langt ned. Det er en tilfeldighet at det ikke er jevnere på den delen av tabellen.

- Kunne vært oss Jan Tore Kjær, daglig leder i Vålerenga ishockey, sier til Dagbladet at det fort kunne vært hovedstadsklubben som hadde blitt trukket poeng.

- Vi sjekka reglene nøye i høst, og passet på at vi gjorde det riktig med David Bräck som har vært i klubben lenge. Det kunne fort ha vært oss som hadde fått poengtrekk, sier Kjær.

Han er også positiv for fjerning av poengstraff, og er glad straffen Stjernen fikk nå ikke hadde noe å si for plasseringer på tabellen. Men Kjær er usikker på om alle ville vært like ærlige som Stjernen.

- Det er ikke sikkert alle klubber ville sagt i fra om de fant en feil selv, spesielt ikke på slutten av sesongen. Da kan man jo miste sluttspillplass eller eventuelt medalje, sier han alvorlig.