Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges hoppere kom til Japan med ny sjef

... i alle fall for en helg.

SJEF:  Magnus Brevig er øverstkommanderende for de norske hopperne denne helga. Her på flyplassen i Sapporo i dag. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
SJEF: Magnus Brevig er øverstkommanderende for de norske hopperne denne helga. Her på flyplassen i Sapporo i dag. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

SAPPORO (Dagbladet): Det er ikke ofte Alexander Stöckl (42) bevilger seg en frihelg midt i hoppsesongen. Men denne helga velger han å gjøre det, med en høygravid samboer hjemme.

Dermed er assistenttrener Magnus Brevig øverstkommanderende når de norske hopperne konkurrerer i Sapporo i Japan. I OL-byen fra 1972 er det verdenscuprenn både lørdag og søndag.

- Det er hyggelig at han (Stöckl) viser meg tilliten. Jeg skal gjøre akkurat det samme som jeg alltid gjør. Vi jobber mot et felles mål, så det burde ikke spille noen rolle, sier Brevig til Dagbladet.

Etter nesten et døgn på reise gjorde hopperne touch down i Sapporo i ettermiddag. Rennet i Japan holder stand, ikke minst på grunn av hjemmehelten Noriaki Kasai.

Med lang reisetid - og masse som skjer på kort tid - er det mye som skal balansere med søvn, kosthold og det å føle seg klar til start.

Har ansvaret Brevig legger ikke skjul på at resultatene hviler på hans skuldre denne helga. Dette er andre gang han vikarierer som øverste sjef for laget i verdenscupen.

Tidligere har han gjort det én gang i Finland. I tillegg kommer noen opptredener i Sommer Grand Prix. Men disse rennene er ikke i nærheten av å ha samme status som verdenscupen.

ENDELIG FRAMME: Johann André Forfang (foran) ser fram til å komme til hotellrommet etter en lang flytur. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
ENDELIG FRAMME: Johann André Forfang (foran) ser fram til å komme til hotellrommet etter en lang flytur. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Brevig var assistent under Mika Kojonkoski i to år. Han fortsatte i rollen da Alexander Stöckl kom inn i 2011. Og ser du østerrikeren juble for et godt norsk hopp på trenertribunen, er det ofte i tospann med Brevig. Norske jubellengder markeres gjerne med et «high five».

- Vi ønsker å kjempe om pallplass begge dager. Hvis gutta gjør det de kan, kan det bli noen gode forestillinger, sier Brevig.

Kenneth Gangnes ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt. Han har slovenske Peter Prevc og Severin Freund fra Tyskland foran seg. Sistnevnte er på «skuddhold» - bare 55 poeng foran. En seier i verdenscupen gir 100 poeng.

Vond rygg Det ble spekulert i at Freund muligens ikke skulle hoppe i Japan på grunn av en vond rygg. Han sto over i polske Zakopane forrige helg, men ble obersvert på flyplassen i dag. Det betyr at han kommer til å delta, og at det blir et rotterace mellom ham og Gangnes.

Brevig har troen på nordmennene:

- Det er en bakke som passer oss bra. Vi vet at det er skiftende værforhold i Sapporo. Men vi har seks sterke utøvere. Hvis alle er heldige med forholdene - på lik linje med konkurrentene - skal vi være med i toppen.

På grunn av åtte timers tidsforskjell går rennene til morgenkaffen i Norge lørdag og søndag. Det bør være en god start på dagen for hoppinteresserte nordmenn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media