Norges hoppeventyr fortsatte i nyttårshopprennet: - Det er helt fantastisk

Gangnes med knallsterk 2. plass.

NEST BEST: Kenneth Gangnes kapret en imponerende 2. plass i Garmisch-Partenkirchen. Foto:  EPA/DANIEL KARMANN
NEST BEST: Kenneth Gangnes kapret en imponerende 2. plass i Garmisch-Partenkirchen. Foto: EPA/DANIEL KARMANN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): De norske hopperne hadde et meget godt utgangspunkt før finaleomgangen i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Både Kenneth Gangnes, Anders Fannemel og Johann André Forfang var med i pallkampen og like bak lederduoen Severin Freund og Peter Prevc.

Forfang har vært uheldig med forholdene så langt i Hoppuka, men fikk endelig fullklaff med 133,5 meter i finaleomgangen. Dermed overtok han ledelsen i konkurransen før de fem siste hopperne.

Fannemels 126 meter gjorde at mannen med verdens lengste skihopp falt fra 4. til 7. plass. Men så slo Gangnes til med et strålende skihopp på 134 meter som ga ledelse og virkelig satte press på Freund og Prevc.

- Det er fantastisk bra skihopp av Gangnes, ropte NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Gangnes' 260,1 poeng viste seg å være en poengsum som kun Prevc kunne hamle opp med. Sloveren vant det tradisjonsrike nyttårshopprennet foran Gangnes, mens Freund på 3. plass til slutt slått med fire poeng av nordmannen.

Forfang fulgte opp den gode norske laginnsatsen med en sterk 4. plass, mens Fannemel ble nr. 7. Andreas Stjernen hoppet seg opp til 15. plass. Daniel-André Tande var svært skuffet etter å ha havnet på 30. plass.

- Det er jævlig irriterende når jeg hopper så elendig, sier Tande til NRK.

Gangnes har hatt en strålende sesong med stabile toppresultater på et nivå han aldri tidligere har i vært i nærheten av. 26-åringen har tidligere vært igjennom et skademareritt med to kompliserte korsbåndsskader.

Nå er han imidlertid i superslag og en av de som kan utfordre Freund og Prevc i kampen om å vinne Hoppuka sammenlagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer