Norges ishockey-gutter fikk bank av Finland

Norges ishockeyherrer åpnet sterkt mot Finland, men holdt ikke stand da den første utvisningen kom. På 17 sekunder gjorde finnene to mål på veien mot 7-0-seier.

FIKK JULING: Petter Thoresens gutter. Foto: NTB Scanpix
FIKK JULING: Petter Thoresens gutter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Der de norske spillerne hang godt med Finland i torsdagens 1-3-tap, var det stor klasseforskjell på lagene dagen etter. Særlig i tredje og siste periode ble Norge skikkelig herjet med. Da rant det inn tre kjappe mål på noen få minutter.

Før kampen sa landslagssjef Petter Thoresen at lagstrukturen er blitt stadig bedre i oppladningen til neste måneds VM i Slovakia. Fredag så han Norge få en flott start i Kokkola. Finnene skapte lite, og etter drøyt åtte minutter havnet vertene i undertall etter kampens første utvisning. Den fordelen greide ikke de norske å utnytte.

Det skulle derimot Finland gjøre nådeløst da Tobias Lindström pådro seg en tominutter etter litt over et kvarter. I overtall gjorde først Arttu Ilomäki 1-0, og bare 17 sekunder senere doblet Juuso Vainio ledelsen. Norge var heldig som ikke fikk en tredje baklengs like etter.

Hardt

Den norske comebackjakten ble lagt død da Mikko Lehtonen sendte Finland opp i 3-0 etter 33.50 minutter. Mathis Olimb og Thomas Valkvæ Olsen fikk hver sin utvisning på tampen av midtperioden, men denne gangen taklet Norge presset i undertall.

Med fullt lag igjen skulle det derimot røyne skikkelig på etter den siste pausepraten. Da fikk Lehtonen, Sakari Manninen og Marko Anttila nettkjenninger i tur og orden. Finland fortsatte å presse hardt, og med litt over tre minutter igjen la Ilomäki på 7-0 og ble tomålsscorer.

Fire strake tap

Petter Thoresens menn har tapt alle sine fire første kamper i den nordiske oppkjøringsturneringen i forkant av VM. Forrige uke ble det 0-2 og 1-5 for Sverige.

– Man kan ikke bare dømme etter at vi har tapt kamper. Det er progresjonen før VM som teller, sa Thoresen til VG før fredagens stortap.

I neste uke skal Norge opp mot Danmark i to kamper i Lørenskog. De spilles fredag og lørdag.

VM i Slovakia starter for Norges del mot Russland 10. mai.

(NTB)