NY KAPTEIN: Trine Rønning og resten av landslaget i fotball trente inne i Telenor Arena i Bærum i ettermiddag. Rønning er landslagets nye kaptein.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NY KAPTEIN: Trine Rønning og resten av landslaget i fotball trente inne i Telenor Arena i Bærum i ettermiddag. Rønning er landslagets nye kaptein. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Norges kaptein om VM-motstander: - Jeg visste ikke at de hadde eget damelag

Rønning er landslagets nye leder.

TELENOR ARENA (Dagbladet): Trine Rønning (32) er Norges nye kaptein på kvinnelandslaget i fotball.

Veteranen tar over for en langtidsskadd Ingvild Stensland og Rønning får dermed den viktige rollen i fotball-VM i Canada i sommer.

- Dette er stas. Jeg fikk vite det i går og det kom veldig overraskende på meg... Som et paff, sier Trine Rønning til Dagbladet.

Fotball-jentene trente inne i Telenor Arena i Bærum tirsdag formiddag. Økta besto av formasjonstrening og en enkel spillsekvens. Landslaget er for tida på ei samling i Oslo-området som strekker seg til torsdag.

Drøm Nå ser Rønning fram mot sommeren store høydepunkt: Fotball-VM.

- Jeg har jo vært vikar for Ingvild da hun har vært borte. Det er en barndomsdrøm å være landslagskaptein på heltid. Jeg drømte om å være nummer sju på Norge, kaptein og spille sentralt på midtbanen. Nå kan jeg krysse av for alt, bortsett fra å spille fast på midtbanen, sier forsvarsbautaen.

- Sentral midtstopper får holde for meg, legger hun til.

Rønning har 150 landskamper for Norge. Det er nest flest i dagens tropp. Bare Solveig Gulbrandsen har flere med utrolige 174.

Uvant motstand Etter oppturen og EM-sølv i Sverige for to år siden er det stor optimisme i laget til landslagssjef Even Pellerud.

- Det er vanskelig å si hvor vi står. Jeg tror vi er bedre nå. Vi vet hva vi kan og vet hva vi er gode fo, men før mesterskap er det alltid vanskelig å si eksakt hvordan vi ligger an, sier Rønning.

VM spilles i Canada og starter 6. juni. Norge er i gruppe med Tyskland, Thailand og Elfenbenskysten.

- Personlig vet jeg ingenting om lagene til Thailand og Elfenbenskysten. For å være ærlig så visste jeg ikke at Thailand hadde damelag en gang. Afrikanske lag bruker å være vanskelig å møte. De er fysisk sterke, gode til å drible, men dårlig struktur i laget, sier Rønning.

TRENING: Solveig Guldbrandseni aksjon på trening tirsdag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRENING: Solveig Guldbrandseni aksjon på trening tirsdag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Thailand spilte privatlandskamp mot Nederland nylig. Der tapte Thailand 0-7.

For Rønning og Norge blir det også et gjensyn med Tyskland - som Norge tapte EM-finalen mot sommeren 2013. Tyskerne vant 1-0 - og Norge misset på to straffespark ved Rønning og Solveig Gulbrandsen.

- Selvsagt er det tungt å bomme på straffespark på stillingen 0-0, men heldigvis er det ikke sånn at jeg våkner om natta lenger på grunn av det, sier Rønning.

- I månedene etterpå skjøt jeg det straffesparket gang etter gang i søvne. Det dukker fortsatt opp om nettene, men sånn er det, sier Stabæk-spilleren.

Norges Fotballforbund annonserte at Rønning er Norges nye kaptein på deres hjemmesider tirsdag.

- Hun har erfaring, tyngde, kan snakke klart og tydelig, positivt og krevende. Det liker vi. sier landslagssjef Even Pellerud.