PÅ SYKEHUS: Den norske kjelkehockeyspilleren Thomas Jacobsen ble skadet i kamp torsdag. Her fra Paralympics i 2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Richard Lam
PÅ SYKEHUS: Den norske kjelkehockeyspilleren Thomas Jacobsen ble skadet i kamp torsdag. Her fra Paralympics i 2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Richard LamVis mer

Norges kjelkehockeykaptein ligger alvorlig skadd på sykehus

- Ble slengt bakover og slo antakelig hodet i vantet.

Den norske kjelkehockeyspilleren Thomas Jacobsen er innlagt på sykehus i Canada etter å ha blitt skadd i en takling i torsdagens kamp mot USA, skriver NRK.

Mot slutten av Norges 2-7-tap for USA ble landslagskaptein Jacobsen taklet forfra i brystet. Taklingen skal ikke ha vært spesielt tøff, men Jacobsen fikk en smell i hodet.

- Han ble slengt bakover og fikk antakelig slengt hodet i vantet, sier manager Kent Nyholt til NRK.

Fra sykehuset i Calgary meldes det at Jacobsens tilstand er stabil, men alvorlig.

Jacobsen ble lam fra livet og ned etter en dramatisk innebandyulykke i 2008. Foreløpig er det for tidlig å si om han kan ha fått nye lammelser etter skaden mot USA.

- Vi venter fortsatt på resultatet fra undersøkelser. Det blir gjort nye tester mandag, men det er for tidlig å si hva som blir konklusjonen, sier Nyholt og legger til at Jacobsen er ved godt mot, men innforstått med at situasjonen er alvorlig.

Norge møtte USA, Japan og vertsnasjonen Canada i landslagsturnering i kjelkehockey denne uken. Norge ble nummer tre etter 5-3 over Japan i kamp om 3.-plassen lørdag.

(NTB)