SPION: Viking-assistenttrener Kåre Ingebrigtsen reiste til Slovenia for å se Kypros for Egil Olsen og co. Han så et godt fotballag.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPION: Viking-assistenttrener Kåre Ingebrigtsen reiste til Slovenia for å se Kypros for Egil Olsen og co. Han så et godt fotballag. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Norges Kypros-spion advarer Drillo

- De kan skape trøbbel, sier Kåre Ingebrigtsen.

LARNAKA (Dagbladet): Et skadeplaget Kypros tapte 2-1 for Slovenia på bortebane fredag kveld, men kunne fort ha fått med seg mer fra Maribor - selv uten flere av sine beste spillere.

Kåre Ingebrigtsen fulgte kampen fra tribunen, og han har meldt tilbake til Drillo og Ola By Rise om et lag Norge må passe seg for.

- Det er et meget bra fotballag, sier han til Dagbladet.

- De har en del gode enkeltspillere, først og fremst, som alle kan skape trøbbel for mange lag. De kunne fort ha skapt trøbbel for Slovenia også, sier Ingebrigtsen.

Kunne tatt poeng
AEL Limmasol-kaptein Marios Nicolaou, nylig kypriotiske Dosa Junior og Vincent Laban var blant flere som manglet mot Slovenia fredag kveld - spillere som regnes som ledende i Kypros-mannskapet.

Utestengte Laban er spilleklar mot Norge, men skadene rir fortsatt hjemmelaget i Larnaka.

Kåre Ingebrigtsen er forsiktig med detaljene, for som han sier: han vil heller lese om norsk seier etter kampen enn å fortelle på forhånd hvordan seieren skal komme.

En ting er han likevel klar på etter å ha sett et svekket Kypros: Øylandet er ingen lilleputt.

- Definitivt ikke. Det er en motstander som må tas på alvor. Slovenia hadde en kjemperedning i det 89. minutt som hindret utlikning, det var veldig nære at det endte annerledes, sier han, og legger til at norske dødballer kan bli et våpen igjen.

- Ja, men Norge er alltid gode på dødball. Brede Hangeland er forholdsvis vanskelig å forsvare seg mot, for å si det sånn. Både han og Vegard Forren er vanskelige, påpeker Ingebrigtsen.

Svært viktig
Den norske troppen har ikke fått sett Slovenia - Kypros ennå, de venter fortsatt på dvd-en fra Maribor.

Kåre Ingebrigtsen har uansett overlevert sin rapport, og landslagssjef Egil Olsen fastslår at det er et bedre Kypros Norge møter denne gangen enn i forrige kvalik.

- De har endret seg kraftig også fra Island-kampen i første runde, de har flere nye spillere, og også måten de spiller på er annerledes. Vi må se nøye på det, sier Drillo.

For bortekampen i Larnaka er svært viktig med tanke på norsk VM-håp.

- Ja - vinner vi, så leder vi ikke gruppa, men da ligger vi godt an. Spiller vi uavgjort, er vi med. Taper vi, ligger vi tynt an, men vi er ikke ute da heller. Det sier seg selv hvor viktig denne kampen er, sier Drillo.