Norges langpasninger overrasket Fletcher

Som skryter av John Carew.

GLASGOW (Dagbladet.no): Skottland - Norge 0-0.

Darren Fletcher nektet å gjøre ulykkelige Chris Iwelumo til syndebukk etter Skottlands kamp mot Norge i går. Da var Manchester United-stjerna mer interessert i å skryte av nordmennene, og da han snakket om John Carew, hørtes det til og med ut som mer enn høflighetsfraser.


- Carew var en uhåndterlig for oss, han virket farlig gang på gang. Men forsvarerne våre skal ha ros for at de klarte å unngå baklengsmål, sier den skotske kapteinen til Dagbladet.no.

Nå skal det innskytes at forsvarerne igjen og igjen ble utspilt av den store, norske spissen. Bare svake avslutninger hindret det som kunne blitt et hat-trick for Aston Villa-angriperen. Fletcher nevner også Steffen Iversen som en fysisk tøff spiller som skapte trøbbel for Skottland, som ventet. Men når det gjelder Norge for øvrig, ble han overrasket.

- Jeg trodde de skulle spille seg mer framover i banen enn det de gjorde. I stedet slo de en del lange pasninger, noe som overrasket meg, sier Fletcher.

Og det skal Åge Hareide bare ta med seg: Det at utenlandske motstandere overraskes av at Norge slår en del langt, har ikke vært hverdagskost. Utover dette mente Fletcher at de norske motstanderne gjorde mye av det han forventet.

- Norge viste seg som et fysisk tøft lag, som er godt organisert, oppsummerer han.

Etter Norge og Skottlands poengdeling i går - og Nederlands seier over Island i Rotterdam - topper nederlenderne gruppe 9 med sine seks poeng.

I DRIV: Darren Fletcher i duell med Christian Grindheim. Manchester United-stjernen spilte ikke en stor kamp mot Norge i går, men gikk seirende ut av denne duellen. Foto: Scanpix
I DRIV: Darren Fletcher i duell med Christian Grindheim. Manchester United-stjernen spilte ikke en stor kamp mot Norge i går, men gikk seirende ut av denne duellen. Foto: Scanpix Vis mer

Deretter følger Skottland med fire, foran Makedonia med tre, Norge med to og Island med ett. Island og Skottland har spilt tre kamper, de øvrige har spilt to.

- Gruppa er vidåpen, konstaterer Fletcher.

• Les også: Jarstein vraket, Knudsen debuterte

• Les også: Knudsen tror han får stå igjen
• Les også:
Iwelumo søkte trøst hos datteren etter giganttabben

• Les også: Carew mener Iwelumo-missen er større enn Flos

Norges langpasninger overrasket Fletcher
Får Skryt: John Carew skapte mange problemer for skottene.