Norges målmaskin sikter høyt

NEW YORK (Dagbladet): Marianne Pettersen (23) utelukker ikke at hun blir proff i USA. Men først vil kvinnelandslagets målmaskin skyte Norge til topps i Goodwill Games, bli ferdig med utdannelsen og forsvare VM-gullet.

Mens fotballgutta tjener millioner og feires som halvguder av ivrige supportere, kan Marianne Pettersen og de andre jentene på kvinnelandslaget fortsatt rusle rundt uten å bli overfalt av beundrende tilhengere.

Likevel er det Marianne og de andre jentene som er Fotballforbundets virkelige stolthet. De blir ikke slått ut i innledende runder, men kan vise til medaljer i samtlige store mesterskap siden kvinnefotball slo igjennom som verdensidrett på midten av åttitallet.

Proffliga

I dag spiller Norge semifinale i Goodwill Games mot Kina. Deretter venter finale eller bronsefinale mot Danmark eller USA.
Verken Marianne eller de andre jentene på laget blir rike av å spille fotball. Men etter neste års VM i USA, skal det startes en proffliga i statene.

Flere av de norske jentene kan regne med å få tilbud om å spille i ligaen.

- USA frister langt mer enn å spille proff i Japan, sier Marianne Pettersen til Dagbladet.

Tror på VM-fest


Hun kan ikke regne med lønninger som konkurrerer med herrenes proffligaer i Europa, men kvinnefotball er utrolig populært i USA, og er den idretten som vokser raskest i verden.

Selv om trener Per Høgmo understreker at Norge fortsatt ikke er formelt kvalifisert til sluttspillet, regner både han og Marianne Pettersen med seier mot England på Åråsen 15. august. I så fall er den regjerende verdensmesteren kvalifisert til mesterskapet.

FIFA-sjef Sepp Blatter påstår at forballens framtid er feminin.
- VM i USA bør bli en fest. Kvinnefotball er svært her i USA.

- I Frankrike var det fulle tribuner og folkefest, er det håp om det samme?

- Hvorfor ikke! Jeg tror VM blir en fest.

<B>HØYE MÅL:</B> -USA frister mer enn Japan, sier Marianne Pettersen. Ny VM-suksess vil gjøre Marianne attraktiv for den nye proffligaen som planlegges i USA.