Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Norges møte med Albania: - Trente i et gjørmehull

- Vil heller ha kunstgress enn dette, sier Markus Henriksen etter fotballandslagets trening i Albania.

GJØRMETE: Fotballandslagets trening foregikk på denne stadion i Tirana i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GJØRMETE: Fotballandslagets trening foregikk på denne stadion i Tirana i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Albania-Norge, på TV 2 mandag kl. 19.00

TIRANA (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) og Norge er på plass i den albanske hovedstaden Tirana. Mandag venter privatlandskamp mot Albania.

Treningen og opptakten til kampen var ikke den aller beste i dag. Norge skulle opprinnelig trene på kampstadion Elbasan Arena. Men på grunn av bussturen på 40-50 minutter, valgte laget å trene på en lokal bane i Tirana.

Der så det mildt sagt ikke ut på enkelte steder.

- Vi trente i et gjørmehull, egentlig, sier midtstopper Kristoffer Ajer.

- Banen var helt forferdelig. Hvis valget står mellom slike baner og kunstgress, velger jeg kunstgress, sier midtbanespiller Markus Henriksen.

HÅNDTRYKK: Martin Ødegaard (t.v.) og Mats Møller Dæhli tok hverandre i hånda på en ikke altfor grønn matte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HÅNDTRYKK: Martin Ødegaard (t.v.) og Mats Møller Dæhli tok hverandre i hånda på en ikke altfor grønn matte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Banen Norge trente på - Selman Stërmasi Stadion - er vanligvis hjemmebanen til KF Tirana. Den har en kapasitet på 9500 tilskuere, men publikumsrekorden er fra 1961. Da kom 20 000 tilskuere for å se Partizani mot Fenerbahce.

Fredag ble det spilt U21-landskamp her mellom Albania og Slovakia, som sistnevnte vant 3-2. Kampen talte ikke akkurat til Norges fordel da laget skulle trene i dag.

Lenge siden

Henriksen synes likevel lett trening rett ved hotellet var bedre enn å kjøre rundt 50 minutter med buss. Lagerbäck og spillerne kom til Tirana seint lørdag kveld og følte de hadde vært nok på reise.

- Det er lenge siden jeg har trent på en så dårlig bane, innrømmer Hull-spiller Henriksen.

- Samtidig fikk vi gjort det vi skulle. Det handlet mest om å få opp humøret og kose seg dagen før kamp. Det er godt å røre på seg etter en lang og seig flytur.

MYK LANDING: Tore Reginiussen landet mykt i gjørma da han prøvde seg på brassespark under dagens trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MYK LANDING: Tore Reginiussen landet mykt i gjørma da han prøvde seg på brassespark under dagens trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Ajer sier:

- Det er godt vi ikke skal spille der i morgen.

Selvtillit

Norge kommer fra 4-1-seier mot Australia. Mot Albania handler det om å rette opp en elendig bortestatistikk. Fem ganger har Lagerbäck hatt med spillerne på tokt til utlandet. Bare én gang har det blitt seier, mot lilleputten San Marino i fjor høst.

- Vi spilte en god landskamp mot Australia. Nå blir det viktig å gjøre det samme mot Albania. Den eneste måten å få selvtillit på, er å vinne fotballkamper, slår Henriksen fast.

Albania ligger på 58. plass på FIFA-rankingen, én plass bak Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!