TILBAKE I OL:  Kari Traa får rollen som ekspert for TV2 under kulekjøringsøvelsene i OL i Sotsji. Selv har 39-åringen ett OL-gull, ett sølv og en bronse i øvelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKE I OL: Kari Traa får rollen som ekspert for TV2 under kulekjøringsøvelsene i OL i Sotsji. Selv har 39-åringen ett OL-gull, ett sølv og en bronse i øvelsen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

«Norges nest styggeste stemme» blir TV2-ekspert

Se hele lista over OL-eksperter her.

NYDALEN (Dagbladet): Det har siden juni vært kjent hvem som blir TV2s kommentatorer i de forskjellige grenene under OL. De fleste navnene er hentet fra TV2s egne rekker - deriblant Harald Bredeli, Christian Paasche og Mads Kaggestad.

I starten av oktober kom det siste kommentator-navnet på plass, da det ble kjent at programlederen for «God kveld, Norge», Dorthe Skappel, skal ha
ansvaret for kunstløp-sendingene. Det ble da også kjent at dommer i «Skal vi danse?», Christer Tornell, blir ekspert TV2s kunstløpekspert.

Under innspillingen av morgendagens «Senkveld» i Nydalen ble det i kveld kjent hvem resten av TV2s OL-eksperter kommer til å være under OL i Sotsji i februar.

- Kan skli ut Én av disse er Kari Traa, som skal være ekspert under kulekjøringsøvelsen. Selve ekspertisen er hun sikker på at hun har i orden, men stemmen er det verre med.

- På nettet har stemmen min blitt kåra til Norges nest styggeste, men det får jeg bare drite i. De får heller skru ned lyden de som ikke tåler stemmen min, sier Traa til Dagbladet og ler.

Traa har tatt både gull, sølv og bronse i OL, og kjenner dermed godt til kulekjøring som idrett. Men hun innrømmer at det har skjedd ting siden hun la opp.

- Det er noen nye regler jeg må sette meg inn i, uten at jeg tror det blir noe problem. Bortsett fra stemmen, er den største utfordringa at jeg kan skli litt ut, at jeg bare sier alt jeg tenker på, uten å være skikkelig fokusert. Heldigvis har jeg en kompanjong (Kasper Wikestad) som kan holde litt tak i meg.

Wikestad, på sin side, kaster ballen rett tilbake til Traa, og påpeker hvor heldig han er som har med noen som kan passe på at alt blir riktig når han skal kommentere en idrett han ikke har et supertett forhold til.

- Jeg er nesten litt ute og kjører på kuler selv når jeg skal kommentere kulekjøring. Kari har alt som skal til for å være en god ekspert, både engasjement, innsikt og kunnskap. Det blir kjempemorsomt, sier Wikestad til Dagbladet.

Poiree, Hjelmeset og Aukland Ut ifra hvilke grener som får flest eksperter og ekspertkommentatorer, er det ingen tvil om at det er langrenn, skiskyting, ishockey og freestyle/snowboard som er de idrettene kanalen satser mest på under OL.

Harald Bredeli skal kommentere skiskyting, og får med seg Ole Kristian Stoltenberg som eksperkommentator. Raphael Poiree og Kjell Ove Oftedal blir TVs skiskytter-eksperter.

Christian Paasche har fått ansvaret for å kommentere langrenn, og vil ha med seg Svein Tore Samdal som ekspertkommentator. Odd-Bjørn Hjelmeset og Fredrik Aukland blir langrennseksperter.

Kasper Wikestad har fått ansvaret for å kommentere freestyle og snowboard, og får med seg tre ulike ekspertkommentatorer. Kari Traa blir, som nevnt, ekspert under kulekjøring, Hilde Synnøve Lid under freestyle og Jonas Greve under snowboard.

Morten Langli skal kommentere ishockey, og får med seg Bjørn Erevik som ekspertkommentator. Ole Eskild Dahlstrøm og Geir Hoff blir eksperter.

Se hele lista nederst i saken.

Her er alle kommentatorene og ekspertene: Skiskyting:
K: Harald Bredeli
EK: Ole Kristian Stoltenberg
E: Raphael Poiree
E: Kjell Ove Oftedal

Langrenn:
K:Christian Paasche
EK: Svein Tore Samdal
E: Odd-Bjørn Hjelmeseth
E: Fredrik Aukland

Hopp/Kombinert:
K: Jørn Sundby
EK: Kjetil Strandbråten

Alpint:
K: Øyvind Alsaker

Freestyle/Snowboard:
K: Kasper Wikestad
EK freestyle/kulekjøring: Kari Traa
EK freestyle/hopp: Hilde Synnøve Lid
EK snowboard: Jonas Greve

Ishockey:
Programleder: Knut Skeie Solberg
K: Morten Langli
EK: Bjørn Erevik
E: Ole Eskild Dahlstrøm
E: Geir Hoff

Skøyter:
K: Asbjørn Myhre
E: Mikael Flygind Larsen

Curling:
K: Jørgen Klem
E:  Sander Rølvåg

Kunstløp:
K: Dorthe Skappel
E: Christer Tornell

Kortbane skøyter:
K: Eirik Koren

Bob, skeleton, aking:
K: Mads Kaggestad

Programleder langrenn/skiskytingsstudio:
Davy Wathne

Programledere OL-studio:
Carsten Skjelbreid
Arill Riise
Annemarta Giske
Julie Strømsvåg

Studioekspert:
Johan Kaggestad