FØLGER KRISTOFF: Sven Erik Bystrøm fra Haugesund er en del av treningsmiljøet til Alexander Kristoff i Stavanger. Neste år sykler de på lag sammen. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
FØLGER KRISTOFF: Sven Erik Bystrøm fra Haugesund er en del av treningsmiljøet til Alexander Kristoff i Stavanger. Neste år sykler de på lag sammen. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NOVis mer

Norges neste sykkelproff

Alexander Kristoff trekker i trådene.

DRØBAK (procycling.no) Den siste måneden har finske Joona Laukka intensivert arbeidet med å skaffe haugesunderen Sven Erik Bystrøm proffkontrakt for neste år.

- Jeg er veldig trygg på framtiden hans, selv om ingenting er underskrevet ennå. Sven Erik holder WorldTour-nivå, og målet vårt er at han sykler proff neste sesong, sier Laukka til procycling.no.

I kulissene forsøker trener Stein Ørn og Alexander Kristoff å hjelpe 22-åringen to nivåer høyere opp enn dagens arbeidsgiver, Team Øster Hus-Ridley.

  Dermed er det kanskje heller ingen overraskelse at vi i procycling.no erfarer at Katjusja blir neste stoppested.

Kristoff: - Har gjort det jeg kan
Selv om ingen sier det rett ut, all den tid en avtale foreløpig ikke er underskrevet, går Alexander Kristoff langt i å bekrefte procycling.nos opplysninger foran Tour of Norway-starten i Drøbak.  

- Jeg håper han blir det (Kristoffs lagkamerat i Katjusja). Jeg har gjort det jeg kan. Jeg har fortalt både manageren min og lagledelsen at jeg vil ha ham inn. Det ser ut til at det kan løse seg.  

Kristoff og Bystrøm tilhører det samme treningsmiljøet i Stavanger, og trener etter treningsguru Stein Ørns prinsipper.  

• LIVE: Her følger du dag to av Tour of Norway!

SNART PROFFKLAR: Sven Erik Bystrøm. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO
SNART PROFFKLAR: Sven Erik Bystrøm. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer

Katjusja-proffen har en høy stjerne i det russiske laget etter Milano-Sanremo-triumfen, noe som gjør at den ventende sykkelovergangen gir mening.  

- Det gjør alt litt kulere om jeg får en nordmann til på laget. Jeg kjenner Sven Erik godt fra før av, og vi trener mye sammen. Vi presser hverandre godt under bakkeintervallene, sier Kristoff.

Stabilt god i 2014
Bystrøm mangler et skikkelig toppresultat denne sesongen. Han har likevel vist strålende form og har en evne til nesten alltid å plassere seg i toppsjiktet på resultatlisten.  

Tredjeplassen i et U23-ritt i Frankfurt og andreplass i Ringerike Grand Prix er de beste enkeltresultatene.

Allerede i fjor var det snakk om at han skulle til Katjusja, men da valgte generalmanager Viatcheslav Ekimov å prioritere nasjonale talent til profflagets få ledige plasser.

Les også: Edvald: - Jeg bør snart vinne igjen

procycling.no var til stede da Bystrøm møtte agent Laukka for aller første gang. Det skjedde på torget i Drøbak.

Senere i dag venter nye samtaler om proffremtiden.

KLAR FOR STØRRE OPPGAVER: Sven Erik Bystrøm blir Norges neste sykkelproff, og etter alle solemerker blir han lagkamerat med Alexander KRistoff i Katjusja. Her sammen med agent Joona Laukka. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO
KLAR FOR STØRRE OPPGAVER: Sven Erik Bystrøm blir Norges neste sykkelproff, og etter alle solemerker blir han lagkamerat med Alexander KRistoff i Katjusja. Her sammen med agent Joona Laukka. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer

 - Jeg er vel ikke den som blir best oppdatert underveis, men dette er jo jobben til Joona, så jeg håper at det ordner seg. Det sitter litt i bakhodet og jeg har hatt som mål de siste sesongene å bli sykkelproff, sier Bystrøm til procycling.no.

- Hvor viktig er Alex i proffprosjektet?

- Alex har fått en stort navn i proffsirkuset. Han er en som ytre seg og påvirke de rette personene. Jeg og Alex trener mye sammen og kjenner hverandre ganske godt etter hvert. Han er en kanonfyr, sier Bystrøm som nå altså deler både treningsopplegg og agent med 26-åringen.

Håper på avtale før NM
Laukka forteller at han har fulgt haugesunderens utvikling nøye de siste to årene.  

- Det var Alex som gjorde meg oppmerksom på ham, og mente at han har var klar for profflivet.  

- Når kan en avtale være i boks?

- I en ideell verden har vi en avtale klar før sykkel-NM i slutten av juni. Da kan han lene seg tilbake og satse på å kjøre inn noen gode resultater i andre halvdel av sesongen. Det vil fjerne mye press fra skuldrene hans.

PS! Den finske agenten har tidligere jobbet med Gabriel Rasch og hjalp Vegard Breen til Lotto-Belisol. Han har også Samuel Sanchez, Christophe Riblon, Romain Bardet, Rein Taaramae, Jussi Veikanen og Jean-Christophe Peraud på klientlisten sin.

TREKKER I TRÅDENE: Alexander Kristoff ønsker seg en norsk treningskompis i Kajusja. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO
TREKKER I TRÅDENE: Alexander Kristoff ønsker seg en norsk treningskompis i Kajusja. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!