Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det norske herrelandslaget:

Norges nye assistent om framtiden:
- De må jobbe skjorta av seg

- Jeg er veldig fornøyd.

NY DUO: Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NY DUO: Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per Joar Hansen (51) ble i går lansert som Norges nye assisterende landslagstrener.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette ser jeg fram til, sier en smilende «Perry» til Dagbladet.

Den tidligere Rosenborg-sjefen har lang erfaring i norsk fotball, og har også hatt stor suksess med Norges U21-landslag. Nå avslører trønderen hva han har brukt tiden på siden han mista jobben i Rosenborg i 2014.

- Jeg har lang erfaring i norsk fotball og kjenner klubbfotballen godt. De siste par årene har jeg reist mye rundt i Europa, og sett mye internasjonal fotball. Jeg føler også at jeg har et veldig godt blikk på 90/91-generasjonen som jeg hadde på U21-landslaget. Mange av dem er jo aktuelle til det landslaget som skal bygges nå. Det er først og fremst det jeg kan tilføre Lars (Lagerbäck), forteller han.

Likt syn

Den ferske assistenten legger ikke skjul på at han og Lagerbäck har mye til felles. Han påpeker at innsats fra spillerne må være en forutsetning.

- Jeg tror vi har et veldig likt syn på hvordan lag skal organiseres, spesielt defensivt. Med tanke på hvilket land vi er, hvor vi ligger, og hvilke spillere vi har akkurat nå, må vi være et lag som er vanskelig å spille mot. Vi må være sterke på offensive og defensive dødballer, sier Hansen.

Før han legger til:

- Og ikke minst, spillerne må jobbe «skjorta» av seg i 90 minutter. Det må ligge i bånn, fortsetter han.

I SVART OG HVITT: Per Joar Hansen som Rosenborg-trener. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I SVART OG HVITT: Per Joar Hansen som Rosenborg-trener. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I den pågående VM-kvalifiseringen er det blitt levert skuffende resultater av det norske herrelandslaget. Norge har bare vunnet én av fire kamper, seieren som kom mot San Marino. Status for øyeblikket er tre poeng på fire kamper.

- Vi ser jo selvsagt at det blir vanskelig, men ingenting i fotball er umulig. Vi må for all del ikke tenke at det er kjørt. Vi skjønner selvfølgelig at kampen mot Nord-Irland blir viktig, så vi må bare kjøre på med krum nakke, og gjøre alt vi kan for å ta tre poeng. Nå må vi fokusere på å ta ut en best mulig tropp, og finne ut hvilke spillere som er i form til å spille den viktige kampen i slutten av mars, sier Hansen.

Første kamp for Lagerbäck og Hansen er VM-kvalik borte mot Nord-Irland 26. mars. Deretter venter Tsjekkia på hjemmebane 10. juni.

God erfaring

Toppfotballsjef Nils Johan Semb utdyper til Dagbladet hvorfor de valgte Hansen som ny assistenttrener for herrelandslaget.

- Først og fremst fordi han har veldig lang erfaring i både norsk og svensk klubbfotball. Han er en trener som har hatt gode resultater flere steder, og lang erfaringsbakgrunn fra toppfotballen. I tillegg så har han vært suksessrik med U21-landslaget vårt, sier Semb.

TOPPFOTBALLSJEF: Nils Johan Semb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TOPPFOTBALLSJEF: Nils Johan Semb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Han forklarer videre at det er majoriteten av Hansens U21-lag, som utgjør dagens A-landslag.

- Det gjør at han kjenner spillerne godt. Alt oppsummert gjør dette at «Perry» var vår nummer en-kandidat.

- De trenger ikke være enige om alt, men at det er stor grad av felles forståelse er jo viktig. Samtidig så er det viktig å kunne diskutere og utfordre hverandre. Den viktigste jobben i rollen som assistenttrener blir å speide på spillere. Både i nasjonal liga og i utlandet, slik at vi har en oppdatering på spillerne til enhver tid. Det er naturligvis Lars (Lagerbäck) som er hovedtrener, og som har det siste ordet på både laguttak og hvordan man skal spille, fortsetter toppfotballsjefen til Dagbladet.

Kaptein ikke bestemt

Forrige uke sprakk nyheten om at daværende landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred (29) gir seg på landslaget. Enkelte har lansert Fulham-proff Stefan Johansen (26) som en mulig erstatter.

- Stefan er en veldig god fotballspiller, som gjør det bra i Fulham for øyeblikket. Men jeg skal ikke gå inn på navn. Når det nærmer seg uttak og kamp, vil jo den problemstillinga dukke opp. Om Lars vil offentliggjøre det når han tar ut troppen eller om han vil avvente og se etter den første samlinga, det vet jeg ikke, men det kommer vi naturligvis tilbake til da, sier Semb.

«Perry» på sin side er sikker i sin sak:

- Jeg er ganske sikker på at det vil være en norsk spiller som får kapteinsbindet, avslutter en humrende Hansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media