Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Gullerud i EM:

Norges nye forsvarsbauta er mest effektiv i EM

Tyskland-proffen en gigant i det norske forsvaret.

GIGANTEN GULLERUD: Magnus Gullerud har storspilt i de to første EM-kampene og er norsk forsvarssjef. Nå er han også den mest effektive foran mål i EM. Foto: Reuters
GIGANTEN GULLERUD: Magnus Gullerud har storspilt i de to første EM-kampene og er norsk forsvarssjef. Nå er han også den mest effektive foran mål i EM. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POREC (Dagbladet): Han har vært Norges beste forsvarsspiller så langt i EM - og nå er Magnus Gullerud (26) også glitrende i angrep.

I 33-28-seieren mot Hviterussland i går kveld scoret GWD Minden-spilleren seks mål.

- Det er ikke alltid like lett å komme inn fra benken. Du må bare gi alt. Nå fikk jeg mange muligheter framover, og jeg fikk mye rom, sier Gullerud til Dagbladet.

Topper lista

Med totalt sju mål på sju skudd i EM er strekspilleren den spilleren med best uttelling i hele mesterskapet etter to kamper. Svenske Albin Lagergren er eneste med nøyaktig samme uttelling.

- Jeg har en litt annen rolle enn Bjarte (Myrhol), og skal komme inn med mye energi. Vi prøver å være proaktive i forsvar, og da det gjelder å komme ut på skytterne, og ikke stå inne og vente. Vi må gi juling, sier Gullerud.

Han er fra Skarnes i Hedmark, men håndballkarrieren tok først av i Elverum. I 2013 dro han til danske SønderjyskE, før han i 2016 dro til Tyskland og GWD Minden. Gulleruds lag ligger nå som nummer 12 av 18 i den tyske serien, der nordmannen er en helt sentral brikke og førstevalg på streken.

Åra i tysk håndball har nå gjort Skarnes-mannen til en av landslagets viktigste i midtforsvaret. Nå nyter han også mer spilletid på det norske landslaget.

Med sine 1,96 centimeter - og en enorm fysikk - er Gullerud blitt en fryktet mann å møte.

- Jeg har fått mer spilletid nå enn tidligere. Det er en rolle som er vanskelig dersom jeg kommer inn og gjør det dårlig. Da synker fort selvtilliten, men nå er jeg veldig fornøyd med mer spilletid. Jeg føler jeg vokser av å spille i Bundesliga. Det er store kamper hver gang, med knalltøff motstand og mye publikum, sier Gullerud.

Trolig to poeng

Norges siste kamp i gruppespillet er mot Østerrike tirsdag kveld. Med seier der tar håndballgutta med seg to poeng inn i hovedrunden. Frankrike tar trolig med seg fire, mens Hviterussland tar med seg null. Dersom det ikke skjer noen store overraskelser er det Østerrike som ryker ut.

- Det er en litt rotete kamp nå sist og vi sliter med å finne flyten. Vi får se hva Østerrike kommer med. De så kanskje denne kampen og at vi gjorde en del tekniske feil, sier Gullerud.

Landslagstrener Christian Berge oppsummerer:

- Gullerud viser seg fram. Det er flere som har fått en god start på EM, men jeg ønsker å få fram enda flere. Det er flere som vil få spilletid framover nå, sier Berge til Dagbladet.

Norske målscorere:

1. Kristian Bjørnsen: 12 mål på 17 skudd. (71 prosent)

2. Kent Robin Tønnesen: 12 mål på 18 skudd (67 prosent)

3. Bjarte Myrhol: 10 mål på 15 skudd (67 prosent)

4. Sander Sagosen: 9 mål på 14 skudd (64 prosent)

5. Magnus Gullerud: 7 mål på 7 skudd (100 prosent)

6. Gøran Johannessen: 7 mål på 8 skudd (88 prosent)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!