Norges nye gulljente

Anne Ingstadbjørg slo favorittene i skiskytter-NM.

Anne Ingstadbjørg skjøt fullt hus for første gang på en normaldistanse og vant NM. Fulltreffen kan gi landslagsplass neste sesong.

24-åringen fra Meråker veltet den ene favoritten etter den andre på dagens 15-kilometer i skiskytter-NM i Steinkjer. Landslagsløper Linda Tjørhom slet løpet igjennom med tilleggsminuttet hun pådro seg på første liggende skyting og klarte aldri å ta igjen forspranget.

- Det er første gang jeg har truffet på alle skuddene på en normaldistanse. Veldig overraskende, men veldig gledelig, sa vinneren til NTB.

Ingstadbjørg var 58,3 sekunder foran sølvvinner Tjørhom i mål. Formsterke Liv Kjersti Eikeland skjøt seg bort på siste stående og endte på tredjeplass.

- Vi tar ut landslagene etter påske, men alle kan jo lese en resultatliste. Jeg vil ikke si noe annet om Anne akkurat nå enn at hun har vist veldig gode takter i enkeltrenn. Hun skyter godt, og det liker vi, sa kvinnelandslagssjef Odd Lirhus til NTB.

- Du får spørre andre om en mulig landslagsplass neste sesong, men jeg må innrømme at det hadde vært utrolig gøy å komme med på et av lagene, sa NM-vinneren til NTB.

  • Landslagsløperne Liv Grete S. Poiree og Gunn Margit Andreassen deltok ikke grunnet sykdom.

    (NTB)

FULLT HUS:</B> Anne Ingstadbjørg sørget for sensasjon i skiskytter-NM i Steinkjer i dag.