Norges nye internasjonale galoppstjerne

Appel Au Maitre gjorde narr av den eldre skanidinaviske eliten på Täby galoppbane i Stockholm Cup International. Nå venter kontinentet på den nye store norske galoppstjernen.

Appel Au Maitre er utvilsomt en av de beste norske hestene noen sinne. Måten hingsten parkerte de eldre garvede konkurrentene på, tilhører de ekstreme sjeldne prestasjonene på en skandinavisk galoppbane. Jockey Fredrik Johansson har aldri vunnet et så stort og viktig løp så lett.

- Nå får vi bare håpe han holder seg frisk. Dette er en hest som kan hevde seg i nær sagt

alle selskap på kontinentet.


Det er en fantastisk hest, rett og slett, kommenterte trener Wido Neuroth etter den gedigne triumfen.
- Den er den beste jeg noensinne har hatt, sa suksesstreneren til Dagbladet.no

Appel Au Maitre er så god, at den bare unntaksvis blir å se i Skandinavia igjen. De som besøkte Øvrevoll søndag for to uker siden, fikk dermed med seg en begivenhet, da Appel Au Maitre vant Norsk Derby i overlegen stil.

På Täby var hesten enda bedre. Det er voldom utvikling i den tre-årige nye store stjernen.

-Jeg blir rørt når jeg ser ham løpe så bra. Vi har fulgt ham hele veien og var med på å plukke ham ut som åring under Deauville-salget, fortalte eier Bente Jordanger som sammen med ektemann Magne Jordanger står bak eierpsevdonymet Stall Perlen. De eide den forrige store stjernen Valley Chapel, som tragisk måtte avlives etter en skade i et internasjonalt storløp. Nå er i alle fall arvtakeren definitivt på plass.

Og det blir i nettopp Valley Chapels minneløp på Øvrevoll Appel Au Maitre blir å se i Norge neste gang. Det er bare å begynne å glede seg.

WIDOS NYE STORE STJERNE. Appel Au Maitre viste i Stockholm Cup International at hesten er en sjelden stor stjerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM
WIDOS NYE STORE STJERNE. Appel Au Maitre viste i Stockholm Cup International at hesten er en sjelden stor stjerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Seieren i går var verdt 50.000 euros. Den tre år gamle hingsten har hittil tjent to og en halv millioner kroner.


Det skal bli mye, mye mer.

Det var moro å være nordmann i Stockholm søndag. Alle storløpene endte i norske triumfer. Totalt gikk norske hester av med seieren i fem av seks løp.