Hedvig Wessel kulekjøring

Norges nye Kari Traa vil bli best i to idretter

Hedvig Wessel og resten av kulekjøringslandslaget sesongåpner i finske Ruka i helgen. Kari Traa introduserte Wessel til kulekjøring, men nå er det også en annen sport som har fanget Wessels hjerte.

NORGES YNGSTE OLYMPIER: Portrett av kulekjører Hedvig Wessel på det norske kulekjøringslandslaget.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NORGES YNGSTE OLYMPIER: Portrett av kulekjører Hedvig Wessel på det norske kulekjøringslandslaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hedvig Wessel (22) er hjemme i Norge noen dager før turen går videre til verdenscupåpningen i Ruka. Hun stiller opp i et helsvart outfit med brune Timberland-boots og ringer i både ører og på fingrer.

Etter Sotsji-OL slo det norske kulekjøringslandslaget seg sammen med det som vanligvis er Norges erkerival i vinteridretten, nemlig svenskene.

- Syns ikke du det er litt rart, med tanke på at dere er konkurrenter?

- Ikke i det hele tatt. Jeg konkurrerer jo mot de norske også. Noen av svenskene er mine beste venner, og jeg ser på det som en kjempepositiv ting. Jeg er veldig glad for at vi gjorde det, sier Wessel til Dagbladet.

- Hvordan blir det med oppfølgingen da?

- Jeg får like bra oppfølging som alle de andre, hvis ikke enda bedre. Jeg er en person som spør, tar og får så mye hjelp som jeg ønsker. Noen venter på hjelp, jeg søker hjelp, sier Wessel. .

- Det var så rått

Hedvig Wessel er fra Vinderen i Oslo. Heming IL er moderklubben som introduserte Wessel til langrenn og alpint, før hun byttet til freestyle. Da hun var 11 startet hun med kulekjøring og ble en del av Kari Traas Skilag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer