Norges nye Leo?

Her er fotballspilleren som er i ferd med å ta igjen selveste Øyvind Leonhardsen i løpskapasitet: Bodø/Glimts midtbanespiller André Hanssen (20).

Unggutten som har blitt en sentral brikke på Glimt-midtbanen etter at han kom fra 2. divisjonsklubben Skjervøy i 1999, har et oksygenopptak på hele 74 - og ligger derved høyt over de fleste spillerne på landslaget, hvor de fleste ifølge landslagslege Lars Engebretsen har et O2-opptak på mellom 60 og 68.

Øyvind Leonhardsen - som av Drillo en gang fikk merkelappen «best uten ball» nettopp på grunn av sin ekstreme løpskapasitet - har på det høyeste oppnådd et O2-opptak på i underkant av 77.

- Styrken min

Kort forklart gir O2-opptaket en indikasjon på kroppens evne til å suge til seg oksygen.

Løpskapasiteten øker derfor jo høyere O{-2}-opptaket blir.

- For fotballspillere betyr et høyt O2-opptak mye mot slutten av kampene. Da orker de gjerne litt mer enn de andre, sier Lars Engebretsen.

Noe han ikke minst viste i seriekampen mot Molde 8. juli - da han ble matchvinner med sin 3- 2-scoring på overtid.

- Det er løping som er styrken min. Selv om jeg også blir sliten, orker jeg derfor å fullføre i brukbar stil, sier André Hanssen til Dagbladet.

Nærmest Leo

- Det er svært få fotballspillere som kommer over 70 i O2-opptak. Derfor er det et kjempebra resultat unggutten i Bodø har oppnådd. Han ligger tett oppunder nivået til skiløpere, og på sparket vet jeg bare om Leo av norske fotballspillere som har testet høyere enn 74, sier Lars Engebretsen

Når han blir gjort oppmerksom på det høye testresultatet til André Hanssen, sier Leo følgende:

- Alt over 70 holder i massevis for en fotballspiller. Når du ligger så høyt, vil du alltid være i stand til å fullføre 90 minutter i bra tempo.

- Som musikk

Landslagets assistenttrener, Harald Aabrekk, har lenge vært oppmerksom på Glimts fremadstormende unggutt.

- Å høre at han har så høyt O2-opptak er som musikk i mine ører. Både han og Trond Fredrik Ludvigsen er spillere som representerer framtida: En god løpskapasitet blir bare viktigere og viktigere slik fotballen utvikler seg. Derfor må han gjerne også vise meg 80 i O2-opptak, smiler Harald Aabrekk.

<B>LØPSMASKIN:</B> Bodø/Glimts midtbanemotor André Hanssen.