Norges nye midtbane tar form

Den er ung og diamantformet.

BISLETT (Dagbladet.no): Ut fra spillsekvensene på dagens landslagstrening på iskalde Bislett, ser midtbanen mot Tyrkia på lørdag slik ut:

Christian Grindheim - Alexander Tettey - Bjørn Helge Riise

Det borger for en spennende, ung og energisk midtbane når Norge skal spille seg til EM-plass på Ullevaal om tre dager.

Martin ute

Martin Andresen trente ikke i dag heller, og det er lite trolig at kapteinen blir klar til noen av de to siste kvalifiseringskampene.

Skal vi dømme ut fra dagens trening ser det ut til at den sentrale midtbaneplassen nå tilhører 21 år gamle Alexander Tettey.

Tettey ble lagt som et anker sentralt i diamanten på midten, og ble blant annet drillet i det defensive arbeidet.

De mer offensive indreløperplassene ble bekledt av 24-åringene Christian Grindheim og Bjørn Helge Riise. Begge viste gode takter på dagens trening.

Norges nye midtbane tar form

Riise med suveren ballkontroll (og en sleip tunnel på Vidar Riseth) under en tidlig spillsekvens på liten bane, og Grindheim med noen velplasserte susere da angrepsspillerne i startelleveren avsluttet med skuddtrening.

Carew tilbake i slag

John Carew var tilbake på trening etter å ha slitt med forkjølelse de siste dagene, men visekapteinen virket å være i godt slag til tross for snø i lufta over Bislett stadion.

Carew samarbeidet fint med Morten Gamst Pedersen i spillsekvensene, og demonstrerte sin rå styrke i en avsluttende øvelse.

Carew ble holdt igjen i hofta og genseren, og fikk i oppgave å slite seg løs for å nå igjen en ball som ble slått mange meter foran ham.Den oppgaven mestret det soleklare førstevalget på topp med bravur.

Thorstein Helstad var også tilbake i trening, men uten å vise seg fram så mye. Helstad ga seg etter en time for å spare kroppen for det kalde været.

Hvem blir de elleve utvalgte?

I en treningsøkt som kvalitetsmessig så ut til å være helt på det jevne, valgte Åge Hareide disse elleve i det som ser ut til å bli førsteelleveren på lørdag:

BLIR DETTE MIDTBANEN? Ut fra dagens trening å dømme, starter disse tre på midten mot Tyrkia på Ullevaal lørdag: Alexander Tettey sentralt, Christian Grindheim og Bjørn Helge Riise som indreløpere. Foto: SCANPIX
BLIR DETTE MIDTBANEN? Ut fra dagens trening å dømme, starter disse tre på midten mot Tyrkia på Ullevaal lørdag: Alexander Tettey sentralt, Christian Grindheim og Bjørn Helge Riise som indreløpere. Foto: SCANPIX Vis mer

Keeper: Håkon Opdal

Forsvar: Jarl-André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise

Midtbane: Bjørn Helge Riise, Alexander Tettey, Christian Grindheim

Angrep: Steffen Iversen, John Carew, Morten Gamst Pedersen

Hvem ville du tatt ut på laget mot Tyrkia?

KLAR FOR OPPGAVEN: Tettey har imponert for Rosenborg i mesterligaen, og gjorde seg ikke bort på dagens landslagstrening. Nå ser det ut til at 21-åringen erstatter Martin Andresen sentralt på midten.
GODE KAMERATER: Bjørn Helge Riise og Christian Grindheim tilhører samme årskull, 1983-årgangen.
SUPER-JOHN TILBAKE: John Carew var tilbake på treningsfeltet etter noen dagers forkjølelse. Spissen viste seg fram med stor fart og styrke.