Norges nye Rekdal

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Han er nesten to meter høy og spilte midtstopper i 2. divisjon for et drøyt år siden. Les om Norges nye Rekdal, Vikings Brede Hangeland!

Les også:

- Brede var outstanding

20-åringen fra Rogaland fikk Nils Johan Semb til å ta fram sjeldne go'ord etter 1-0 borte mot Danmark i ligalandskamp.

Hangeland kom med på overtid i troppen og endte opp med å spille 90 minutter i den sentrale midtbanerollen Kjetil Rekdal gjorde berømt under Drillo.

- Brede er en klok fotballspiller, sier Semb om Viking-spilleren som ble hentet fra vesle Vidar før fjorårssesongen.

Stiller i kø

- Gøy, sier Brede om rosen fra landslagssjefen. Men han har ingen tro på at han kan true Trond Andersen eller Eirik Bakke når proffene er tilbake på landslaget mot Tunisia 27. mars.

- I beste fall stiller jeg i kø, jeg får jobbe hardt for å få sjansen igjen, sier Brede.

Hangeland hangler nesten med sine 195 cm. Han vil gjerne ha mer muskler og forteller villig at han gjerne trener ekstra på egenhånd.

- Jeg har alltid trent litt for meg sjøl. Akkurat nå skal jeg bli raskere og sterkere. Jeg kunne være bedre i lufta, jeg trenger mer muskler, sier smale Brede.

Nils Johan Semb sendte følgende beskjed til Viking i kveld: Bruk Brede på midtbanen. 20-åringen sjøl er ikke så opptatt av om han er stopper eller dirigent på midten.

- Jeg har helst vært stopper på U-laget. Jeg ser for meg at jeg spiller midtbane for Viking i år, men det er en fordel å beherske begge rollene.

Ung

I dag viste han at Norge kanskje har funnet mannen som på sikt kan fylle hullet Vålerenga-trener Rekdal etterlot seg på landslaget.

- Jeg er ung og regner ikke med å være med på landslaget i år. Ambisjonen er å bli bedre hele tida, så får vi se hva det blir til.

Om ikke Brede regner med landslaget, kan det godt tenkes at Semb regner med han allerede i september når EM-kvaliken starter.

(Dagbladet.no)