Kvinnemysteriet: Alpinstjerna Norge mistet

«Norges nye snødronning» forsvant plutselig: - Jeg følte meg veldig alene

Stina Hofgaard Nilsen, som hun het da, var på full fart mot å bli den kvinnelige alpinstjerna Norge trengte med verdenscupseier og regelmessige pallplasseringer som 22-åring. Så ble hun fullstendig oversett. Og forsvant.

VAR BEST I VERDEN: Allerede 22 år gammel vant Stina Hofgaard Røsjø, tidligere Hofgaard Nilsen, sin første verdenscupseier i storslalåm og var jevnlig på pallen. Likevel ble rød løper, norske flagg og nasjonalsangen aldri en så stor del av hennes liv som mange trodde. 24 år gammel forsvant gullhåpet fra idrettsverden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VAR BEST I VERDEN: Allerede 22 år gammel vant Stina Hofgaard Røsjø, tidligere Hofgaard Nilsen, sin første verdenscupseier i storslalåm og var jevnlig på pallen. Likevel ble rød løper, norske flagg og nasjonalsangen aldri en så stor del av hennes liv som mange trodde. 24 år gammel forsvant gullhåpet fra idrettsverden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vår nye snødronning» skrev Dagbladet i januar 2002.

Stina Hofgaard Nilsen var 22 år gammel og på god vei mot å bli verdens beste storslalåmkjører med resultatrekka 5-5-3-2 den sesongen. Eventyret var så vidt i gang.

Dagen etter, 28. januar 2002, tok hun steget øverst på pallen og vant sin første verdenscupseier i karrieren, i storslalåmrennet i Cortina d´Ampezzo. Endelig skulle det ta helt av.

22-åringen fra Bergen seilte opp som en gullkandidat til OL i Salt Lake City i 2002. Skulle Norge endelig få en kvinnelig verdensener, en profil på høyde med Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus?

To år seinere, i mars 2004, la hun imidlertid opp bare 24 år gammel.

En lysende karriere var plutselig over.

- Hvor ble det egentlig av henne? spør sportssjef i norsk alpint, Claus Ryste, i intervju med Dagbladet i forbindelse med prosjektet «Kvinnemysteriet».

Skjebnen til Hofgaard Nilsen - som i dag heter Hofgaard Røsjø - er på mange måter veldig treffende for den største utfordringen i den mannsdominerte norske idretten.

- Ingen reagerte

Norge har hatt nok av store kvinnelige talenter, men altfor mange av dem har gitt seg tidlig før potensialet er nådd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer