Norges nye stjerneskudd

UDDEVALLA (Dagbladet): Sverige- Norge 27- 27 For et år det har vært for Gerd Elin Albert (21): seriemester i Tyskland - og i ferd med å tilrive seg plassen som førstevalg på høyrekanten på landslaget.

Jenta med 45 U-landskamper spilte i går sin fjerde landskamp, og viser en frekkhet og treffsikkerhet som gjør at hun allerede nå utfordrer Janne Tuven om den ledige plassen på høyrekanten.

I går løsnet hun opp floken på kanten da hun kom inn, og scoret tre mål på tre skudd.

- Jeg er godt fornøyd med skytingen. Men god uttelling er også en av mine ting, sier en godt fornøyd Gerd Elin Albert til Dagbladet.

- Du er en liten frekkas ute på kanten?

- He, he. Kanskje det. Som kantspiller er man ikke så mye med i kampen, så det gjelder å ta vare på de mulighetene man får. A-landslaget er jo kjempegøy, smiler hun.

Få venstrehendte

Landslagstrener Marit Breivik var spesielt skuffet over 12 baklengsmål i første omgang, og litt skuffet over at det ikke ble mer enn uavgjort mot Sverige.

Derimot var hun godt fornøyd med tysklandsproffen Gerd Elin - som debuterte på landslaget under Neubrandenburg-turneringen tidligere i vinter.

- Gerd Elin er på vei framover og er en spiller vi skal ta godt vare på, sier landslagstrener Marit Breivik - som omtaler 21-åringen slik:

- Hun har gode skudd og misser sjelden. Dessuten har vi få venstrehendte spillere. Det er et ekstra pluss, smiler hun.

Allerede nå synes Albert sikker på en plass i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Litauen 31. mai (i Orkanger) og 1. juni (i Kristiansund).

Noe disse ordene fra Breivik også understreker.

- I øyeblikket er Gerd Elin sikrere enn Janne fra kant.

Dobbeltmester?

Sjøl forklarer hun den voldsomme framgangen det siste året med at hun har utviklet seg stort i løpet av den ene sesongen som proff i tyske Leipzig. Før det var hun med og spille IK Våg opp i eliteserien.

- I Tyskland har jeg trent bra på et høyt nivå. Jeg har fått større løpsstyrke og er blitt sterkere. Men neste år skal jeg bli enda bedre. Da forstår jeg språket bedre og vil kjenne lagvenninnene mine bedre, sier Gerd Elin.

Likevel er hun blitt seriemester på første forsøk. Og klubben er også i semifinalen i cupen.

- Om jeg blir dobbeltmester i Tyskland, og i tillegg skulle komme med i den norske EM-troppen, ja, da har dette året vært..., sier Albert - og finner ikke de rette ordene.

Men de ville trolig vært «et eventyr».

HØYT NIVÅ: Profftilværelsen i Tyskland har gjort den unge kometen Gerd Elin Albert til en mye sterkere og raskere håndballspiller.