Norges nye superkeeper

Kari Aalvik Grimsbø storspilte da Norge slo Tyskland.

Håndballjentene flyr høyt foran møtet med Russland søndag. Det er på tide å bringe inn mesterne etter 34-28 over Tyskland.

Nå venter en real test i siste kamp før europamesterskapet. Russland er manges EM-favoritt, og ikke uten grunn. Laget var overlegent i hjemme-VM i fjor. Og årets tropp er stort sett den samme som da. Men nå er laget ytterligere samspilt og med mer rutine i rekkene.

Lørdag vartet Norge opp med himmelsk håndball i 14 åpningsminutter. Etter disse sto det 11-2.

Kontringstrykk, fikse kombinasjoner og en keeper som mer og mer minner oss om en ung utgave av Cecilie Leganger la grunnlaget.

I Kari Aalvik Grimsbø - 50 i redningsprosent på sin omgang - har Norge allerede langt på vei en internasjonal superstjerne.

Hun redder ofte på spektakulært vis. Hvilket par hun vil utgjøre sammen med Katrine Lunde i EM!

Lett

Norge hamret ned tyskerne i starten: 3-0, 6-1, 8-1, 11-2 og 20-11 ved pause. Det kunne naturligvis ikke fortsette slik hele veien.

Rett etter pause var det likevel høytrykk en periode. Da gikk Norge opp til 27-13 og flørtet med det med en rekordstor seier (13 mål i 1993) over tyskerne.

Det oser EM-form av Marit Breiviks jenter halvannen uke før mesterskapet. Løpskapasiteten har trolig ikke sin like i EM. Forsvarsjobbingen kommer til å gi Norge et tonn med kontringsmål. Og grå hår for de fleste motstanderne når de teller opp antall tekniske feil etterpå.

TOK DET MESTE: Kari Aalvik Grimsbø hadde en redningsprosent på over 50 i den omgangen hun fikk stå på Tyskland. Norge avgjorde kampen i løpet av de 14 første minuttene, da de ledet 11-2. Til slutt ble det 34-28. Foto: SCANPIX
TOK DET MESTE: Kari Aalvik Grimsbø hadde en redningsprosent på over 50 i den omgangen hun fikk stå på Tyskland. Norge avgjorde kampen i løpet av de 14 første minuttene, da de ledet 11-2. Til slutt ble det 34-28. Foto: SCANPIX Vis mer

Linn-Kristin Riegelhuth var tilbake i toppslag og scoret ti mål på bestilling mot Tyskland. Også Gro Hammerseng og Kari Mette Johansen imponerte med god uttelling og flere mål.

Like sterk var ikke statistikken over tekniske feil (20) for Norge. Der var det et steg tilbake mot gamle synder denne gangen.

PS: Norge og Russland kan ikke møtes før en eventuell semifinale i EM.

(NTB)