Ragnhild Mowinckels nye stjernestatus i alpint

Norges nye superstjerne

Ragnhild Mowinckels karriere skjøt for alvor fart med to OL-sølv og en verdenscupseier forrige sesong. Nå syns hun interessen rundt henne er blitt voldsom.

NORGES NYE SUPERSTJERNE: Ragnhild Mowinckel var ikke forberedt på det som ventet henne da alpinsesongen startet med pressemøter i Sölden. Etter fjorårssuksessen vil alle ha en bit av henne nå. Foto: Bjørn Langsem
NORGES NYE SUPERSTJERNE: Ragnhild Mowinckel var ikke forberedt på det som ventet henne da alpinsesongen startet med pressemøter i Sölden. Etter fjorårssuksessen vil alle ha en bit av henne nå. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SÖLDEN (Dagbladet): Ragnhild Mowinckel avsluttet sesongen med to OL-sølv i Pyeongchang, sin første verdenscupseier noensinne, og en åttendeplass totalt i verdenscupen.

Konsekvensene av suksessen fikk hun rett i fleisen i da verdenscupsirkuset i alpint dro i gang i østerrikske Sölden torsdag. På pressetreffene rundt omkring i den lille alpelandsbyen sto verdenspressen klare for å lære mer om den norske kometen.

Oppstyret var langt større enn Mowinckel selv hadde forberedt seg på.

- Det ble litt voldsomt. Det var mye mer enn jeg så for meg egentlig, så det er litt annerledes nå enn det det har vært de forrige årene, sier Mowinckel til Dagbladet dagen derpå.

Samme svar

I strålende sol utenfor firestjernershotellet de norske utøverne bor på, tar hun seg tid til en liten oppsummering av galskapen hun akkurat har vært utsatt for.

- Uansett hvor mye du forbereder deg på det, så blir du fortsatt overraska. Men det er en del av det, og det er forhåpentligvis noe jeg må bli vant til, sier hun.

- Er det mest gøy eller slitsomt?

- Når du gjør godt over tjue intervjuer og skal du nevne det samme hele tida, da begynner det å bli litt kjedelig. Det må jeg ærlig innrømme. Da må jeg begynne å tenke på måter jeg kan fornye meg selv på, men det er jo de samme spørsmålene og de samme svarene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer