Norges nye TV-yndling er 110 kilo ren håndballglede

For nå vinner Joakim Hykkerud og resten av disse gutta kampen om TV-tiden din.

HERLIG TYPE: Joakim Hykkerud smiler seg videre i EM. Nå er det klart for mellomspill for det norske herrelandslaget. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
HERLIG TYPE: Joakim Hykkerud smiler seg videre i EM. Nå er det klart for mellomspill for det norske herrelandslaget. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DER det har rotet seg litt med TV-tid for internasjonal håndball de siste årene på grunn av politiske renkespill rundt den omdiskuterte presidenten Hassan Moustafa, er de norske håndballgutta snart en nasjonal vinner. Mens mektige Moustafa som har styrt sporten som han vil de siste årene ødela sist VM i de største håndballnasjonene ved å sende mesterskapet på smale betalingskanaler, er herrehåndball på vei mot gjennombruddet i Norge.

Den overgangen fra den profilerte og systematiske sportskanalen TV2 til mer slengete TV3 som kunne blitt vel tøff for et lag uten kjente navn, er på to forrykende kamper blitt en sjelden mulighet:

•• Dette herrelaget er som skapt for et bredt TV-publikum.

Det sikrer både trener Christian Berges solide sportslig system, guttas smittende spillglede og flere herlige profiler.

FØRST han som synes best; den blide og runde strekspilleren Joakim Hykkerud som i sin lange karriere har hatt matchvekt opp i 128 kilo. Det er solid for en toppidrettsutøver i en sport med så raske vekslinger mellom angrep og forsvar.

Så brukte også Notodden-gutten Joakim lang tid i hjemlig klubbhåndball for Drammen før han tok ut sitt eget sportslige potensiale. Først etter overgangen til Hannover og tysk Bundesliga var det ok å gå ned litt for å bli noe kjappere og smidigere. Det har gitt ham en sterk klubbsesong, og gjør ham endelig til et naturlig førstevalg på landslaget.

Snart 30 år gamle Joakim har vært med på 39 landskamper, men ikke spilt fast. Dette var bare hans andre kamp fra start, og denne turneringen er hans mesterskapsdebut. Innsatsen er til gjengjeld slående:

•• Da Joakim Hykkerud endelig fikk tillit, viste han internasjonal toppklasse.

På streken er han bokstavelig talt en bauta som tilsynelatende ganske uanstrengt skaffer rom og muligheter for fotrappe norsk bakspillere.

En herlig type som er verdt en kamp i seg selv.

DET er også Christian O'Sullivan om dagen. Mot Hviterussland var det hans dragninger en-mot-en som forandret en rotete førsteomgang til en oppvisning av de individuelle kvalitetene som kommer til å gjøre dette laget til en publikumstreffer.

Også Christian er på vei til Bundesligaen; sportens beste serie. Der blir han ny spillfordeler hos Magdeburg til sommeren. Tyskerne har fulgt ham lenge, og er sikre på at de her har en ung spiller som kan prege spillet på høyt nivå.

Det er den nye kombinasjonen i norsk herrehåndball:

•• Unge spillere som får viktige roller i gode internasjonale lag.

Som for eksempel høyrekanten Kristian Bjørnsen som også drar til Bundesligaen for Wetzlar i sommer.

KANSKJE får han følge av målvakt Espen Christensen. Denne turneringen er i ferd med å gi det store gjennombruddet for en uortodoks håndballkeeper, og da kan spill i Sverige bli byttet ut med et enda høyere nivå.

For det er den veien det går med det norske herrelandslaget. Uansett hva som nå skjer videre i EM der Norge fortsetter inn i mellomspillet med maks antall poeng.

DA går det an å la følelsene få slippe fram underveis. For da fortsatt EM-spill var sikret etter en suveren andreomgang mot Hviterussland, gikk Joakim Hykkerud litt for seg selv og gråt. Så deilig er det å nå toppen i sporten sin etter år med benkesliting på landslaget.

Og så fint er det å se åpne, ærlige idrettsgutter på TVen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer