Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges nye vaktbikkje

Thomas Holm skal glefse løs på australierne.

LONDON (Dagbladet.no): I sommer etterlyste Åge Hareide spillere med stake. Med Thomas Holm får han også klør og hoggtenner inn på Norges midtbane mot Australia i morgen.

- Thomas er en vaktbikkjetype. Han er flink til å dekke opp rom, og se hvor ballen blir spilt, sier Hareide på pressekonferansen på Chelseas Village-hotell.

Det aller største

Kampen går på Craven Cottage. Og hvis ikke Hareide bløffer stort får VIF-spilleren sin aller første landskamp på Fulhams hjemmebane.

- Hvis jeg spiller er det det største jeg har vært med på. Dette er større enn Champions League-matchene for Herenveen, sier Holm til Dagbladet.no.

I morgen skal han være midtbaneterrieren som holder igjen, i spann med offensive Magne Hoseth.

Åge Hareide forteller villig om kvalitetene til 23-åringen som først kom med i troppen da Jan Gunnar Solli meldte forfall fredag.

- Han er en veldig viktig balansespiler, et anker på midten, sier Hareide og mener det må være et pluss at VIF-trener Kjetil Rekdal sammenlikner pluggen med seg sjøl.

- Hvis Kjetil har utviklet en spiller som seg selv, takker og bukker vi.

Utenfor banen framstår Holm som alt annet enn en glefsende bikkje. Han er beskjeden og uten store fakter.

- Vaktbikkje? Hehe, klart jeg prøver å være aggressiv på banen. En av styrkene mine er å vinne ballen, sier Holm.

Gir 110 prosent

Da er det greiere å la Steffen Iversen beskriver hva Vålerenga-kompisen med fortid i nederlandsk fotball står for.

- Sesongen sett under ett vår beste spiller. Nå får han betalt for det. Han gir 110 prosent, kanskje enda mer. Og han er trygg defensivt, sier Steffen til Dagbladet.no.

<B>TERRIER:</B> Thomas Holm (midten) får etter alt å dømme tillit fra start sentralt. Åge Hareide er full av lovord om VIF-spilleren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media