Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges nyehoppsjef?

30. april avsluttes kontrakten mellom landslagssjef Trond Jøran Pedersen og Norges Skiforbund (NSF). Etter det Dagbladet erfarer, er seks trenere aktuelle som ny hoppsjef. Av disse er fem utlendinger. Den eneste norske kandidaten, er Trond Jøran Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det vi har grunn til å tro, er Henry Glass (tysker), Joachim Winterlich (tysker), Andreas Bauer (tysker), Mika Kojonkoski (finne) og Hannu Lepistö (finne) de fem aktuelle utlendingene.

Henry Glass er assistenttrener til Reinhard Hess på det sterke, tyske hopplandslaget. I Innsbruck-OL 1976 vant han bronse for DDR i 90-metersbakken. I Hoppuka 1976/77 gikk han til topps i Bergiselbakken. I Lahti-VM 1978 tok han sølv i 70-metersbakken.

Joachim Winterlich er gamletreneren til Jens Weissflog i DDR. Nå er han trener i Sveits. Weissflog er en av tidenes største skihoppere. Blant mye annet vant han OL-gull med 10 års mellomrom (Sarajevo 1984, Lillehammer 1994).

Norsk gift

Andreas Bauer er fra Oberstdorf, og gift med ei jente fra Vikersund. Han har formell trenerutdannelse, prater godt norsk og har ei fortid som topphopper. 1. januar 1987 vant han hoppukerennet i Garmisch.

Mika Kojonkoski er også tidligere hopper. Nå er han landslagstrener i Østerrike. Kojonkoski har toårskontrakt, men vil bli kjøpt fri fra den dersom NSF finner ut at han er mannen å satse på.

Jukset i Hoppuka

Hannu Lepistö har vært finsk landslagssjef i ei årrekke. Han har også vært trener i Italia. Lepistö har flere ganger tidligere vært nevnt som aktuell, norsk landslagssjef.

I nyttårshopprennet i Garmisch i år ble finnene med Lepistö i spissen tatt for juks. Kimmo Savolainen ble disket fordi han ikke hadde plombe i hoppdressen. I et forsøk på å unngå diskvalifikasjon, sa de finske lederne at plomben hadde løsnet og falt av.

Lepistö lagde hull i hoppdressen der plomben skulle vært. Han stakk også ut seks små hull med syl rundt hullet. Tabben var at plomben bare er festet med fire stifter.

Suksesstrener

Trond Jøran Pedersen overtok hopplandslaget etter fiaskoen i Albertville-OL 1992, og har mange høydepunkter som trener. Bl.a. VM-gull stor bakke 1993 (Espen Bredesen), VM-gull lag 1993, dobbeltseier i OL på Lillehammer 1994 (Espen Bredesen, Lasse Ottesen), v-rekord Planica 1994 (Espen Bredesen 209 meter), VM-gull 1995 (Tommy Ingebrigtsen), v-rekorder Planica 1997 (Espen Bredesen 210, Lasse Ottesen 212 meter).

-Vi skal først prate ferdig med Trond Jøran. Det kommer til å skje like etter OL. Deretter går vi i tenkeboksen. Håpet er å kunne ha trenerspørsmålet klart i god tid før 30. april, sier formann i hoppkomitäeen, Odd Hammernes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!