Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges OL-drøm knust: - Det gjør jævlig vondt

Norge tapte 27-21 mot Kroatia.

TAPTE: Sander Sagosen og Norge fikk trøbbel mot Kroatia. Foto: Scanpix
TAPTE: Sander Sagosen og Norge fikk trøbbel mot Kroatia. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge - Kroatia, OL-kvalifisering: 21-27

(Dagbladet): Norge gikk på en real smell mot Kroatia i den avgjørende OL-kvalifiseringen i danske Herning. Etter et tosifret antall forspilte muligheter og manglende evne til å stoppe det kroatiske stjernegalleriet defensivt, ble det til slutt tap 27-21.

Kampens beste spiller var Kroatias eminente burvokter, Ivan Stevanovic. Han vartet opp med en rekke nærmest umenneskelige redninger, noe som førte til lav treffprosent hos de norske gutta. I motsatt ende sto Ole Erevik og så lagkameratene bomme på sjanse etter sjanse. For 35-åringen betyr det at hans siste mulighet til å få oppleve et OL er revet bort.

- Jeg har det ikke så veldig fett nå, skal jeg være helt ærlig. Kroatia vinner fullt fortjent. Personlig gjør det jævlig vondt akkurat nå, for dette var min siste sjanse til å spille OL, innrømmer Erevik overfor TV 3.

Hadde muligheten Etter tre poeng fra oppgjørene mot Bahrain og Danmark, avgjorde Norges kamp mot Kroatia hvilket av de to lagene som får spille OL i Brasil til sommeren. Utgangspunktet for det som var ventet å bli et nervedrama var klart: For de norske gutta holdt det med uavgjort. Da ville den første OL-deltakelsen på 44 år være sikret. Kroatene måtte på sin side vinne.

Oppgaven for Norge var imidlertid formidabel. Kroatia har i en årrekke vært et av klodens beste håndballag, mens Christian Berges menn fremdeles kjemper for å etablere seg i verdenstoppen. I løpet av det siste året hadde mannskapene møtt hverandre fire ganger tidligere. Det hadde endt med to norske seirer. Under EM for to måneder siden vant Norge i gruppespillet, men tapte i bronsefinalen.

- De første ti minuttene taper vi 7-1, tror jeg. Vi blir hele tiden jagende. Kroatia vinner fortjent. Det må vi bare innrømme, sier Berge til TV 3.

Marerittstart Norge kunne ikke startet oppgjøret på en verre måte. Etter fem minutter ledet Kroatia med fem mål, etter svakt forsvarsspill og tre skuddbom av Espen Lie Hansen og to av Sander Sagosen.

- Lie Hansen bommer igjen. Han har ikke kommet godt i gang. Er det mulig? For tredje gang redder Kroatias keeper fra Lie Hansen, kommenterte Viasats Daniel Høglund.

Da hadde Berge allerede sett nok og så seg nødt til å ta timeout.

- Vi «svømmer» litt overalt. Vi må ha mer trygghet. Så må vi treffe bedre bakover, var beskjeden til spillerne.

Instruksene fra langslagsjefen ga dessverre ingen umiddelbar effekt. Etter 13 minutter ledet Kroatia hele 9-2.

Straffebom Heller ikke fra sjumeteren lyktes Norge. På stillingen 9-3 smalt Magnus Jøndal ballen i stolpen, da laget sårt trengte scoring. Det resulterte i et nytt kroatisk angrep og et nytt kroatisk mål.

Like etterpå ble kaptein Bjarte Myrhol utvist i to minutter, mens sisteskansen Ivan Stevanovic fortsatte å storspille i buret for Kroatia.

- Akkurat nå vinner Stevanovic kampen for Kroatia, sa tidligere dansk landslagsspiller og TV 3-ekspert Joachim Boldsen i pausen.

- Det ser tøft ut. Noe drastisk må skje. Vi ligger under med sju mål mot et lag som er veldig gode til å spille på ledelse, la ekspertkollega Kristian Kjelling til.

Satset alt Før andre omgang ble de norske spillerne enige om å reise seg. De skulle gjøre et skikkelig forsøk på å snu kampen. Sju mål var mye, men ikke umulig å hente inn.

Norge startet også på oppløftende vis. En kroatisk utvisning og en norsk scoring ga økt håp, men i minuttene som gikk fortsatte i stedet sjansesløsingen fra første omgang.

Med kort tid igjen av kampen innså også de norske gutta at OL-drømmen er knust. Da handlet det bare om å pynte på sluttresultatet. Et sluttresultat som ble tap med sifrene 27-21.

- Vi snakker om et lag med stor l, men innad i det laget er vi avhengig av individuelle prestasjoner. I dag har ikke de vært gode, konstaterer Kjelling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!