Norges OL-nei hylles i dansk storavis

— Norge står opp mot IOCs pampevelde.

HYLLES AV DANSK AVIS: Norges OL-nei hylles i den danske storavisen Berlingske Tidende. - Norge står opp mot IOCs pampevelde, skriver de. Her ser vi byråd Hallstein Bjercke, byrådsleder Stian Berger Røsland, Idrettspresident Børre Rognlien, og Oslo 2022-direktør Eli Grimsby.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HYLLES AV DANSK AVIS: Norges OL-nei hylles i den danske storavisen Berlingske Tidende. - Norge står opp mot IOCs pampevelde, skriver de. Her ser vi byråd Hallstein Bjercke, byrådsleder Stian Berger Røsland, Idrettspresident Børre Rognlien, og Oslo 2022-direktør Eli Grimsby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Norges nei til 2022-OL i Oslo blir hyllet i den danske storavisen Berlingske Tidende.

Det skriver 100 % Sport. Onsdag ble OL-prosjektet skrinlagt etter at Oslo kommune trakk søknaden på grunn av manglende støtte i det politiske miljøet og blant det norske folk.

Sportsredaktør i Berlingske Tidende, Benjamin Mund Lund, mener Norges nei til OL er viktig i kampen mot IOCs pampevelde.

- De har sagt fra om en syk kultur og IOCs vanvittige pampekrav. Nordmennene har med deres selvforståelse og selvrespekt sterkt og tydelig vist for alle hva som er riktig og galt, skriver Lund i en kommentarartikkel.

Han legger til at Norge har bidratt til å «blotte IOK-pampeveldets vanvidd» og at «man må til Kina og Kasakhstan for å finne politikere som sluker den store OL-pakken «.

Lund er samtidig kritisk til rollen Danmarks kronprins Frederik har i Den internasjonale olympiske komité (IOC). Kronprinsen har vært IOC-medlem siden 2009. - Han er bildet på den danske flørten med den olympiske bevegelsen, skriver sportsredaktøren.

(NTB)